22. januar 2019
Peter Kildenfeldt er blandt de få, der må udføre en konservering af en fredet fugl, som »den flyvende dør« er. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Peter Kildenfeldt er blandt de få, der må udføre en konservering af en fredet fugl, som »den flyvende dør« er. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ramte vindmølle og endte på Peters bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ramte vindmølle og endte på Peters bord
Ugeavisen Næstved - 16. maj 2018 kl. 16:34
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Zoologisk konservator Peter Kildenfeldt viser på fredag, hvordan en havørn får nyt liv. Det sker i Parkens Butikscenter.

Det skriver SøndagsAvisen.
Vingen er brækket, men ellers ser den store fugl fin ud. Især hovedet og de kraftige kløer imponerer.

Peter Kildenfeldt ved, at fredede dyr er noget, som skærper dyrevenners interesse og skepsis. Han forklarer, at man skal være statsautoriseret konservator for at få lov til at udstoppe en fredet fugl. Det er en opgave man udvælges til og man må ikke være samler. Den store fugl har et vingefang på 220 centimeter, og den får en særlig plads på Naturcenter Frederiksdal.

Lige nu venter der en flåning af fuglen. Zoologisk Museum får alle indvolde og muskler. Kranie og andre vitale ben bliver på fuglen, der efter selve udstopningen kun behøves at blive tørret.

- Jeg vil gerne vise, hvordan man udstopper en fugl, så det gør jeg foran Grej-Butikken i Sct. Jørgens Park butikscenter fredag 25. maj kl. 10.

Læs hele historien i SøndagsdAvisen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk