22. januar 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hele Næstveds Næssi flyver til teatret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hele Næstveds Næssi flyver til teatret
Ugeavisen Næstved - 14. maj 2018 kl. 13:59
Af Morten Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvikling gør arbejdet spændende. Det gælder også for skuespilleren er der inden i Næssi - nu sker der nemlig noget helt nyt.

Han er hovedperson ved Børnekulturfestivalen, og til efteråret vil børn og barnlige sjæle kunne opleve hele Næstveds elskelige drage, Næssi, i en ny rolle. Den grønne drage går nemlig til teatret, når Teatret Aspendos skaber en forestilling for de mindste. Forestillingen får titlen Næssi Finder Hjem.

Teaterleder, skuespiller og ikke mindst manden der befinder sig indeni Næstveds varetegn, Steffen Sommerstedt, har fulgt Næssi helt fra begyndelsen, og været med til at skabe fortællingen rundt om dragen.

- Historien om Næssi er, at han kommer flyvende og ser Næstved, der har form som ham. Så ved han, han er kommet hjem, siger han.

Sammen med Ulla Abdullas Cocobongoband er historien blevet udviklet i takt med at der er kommet nye sange og nye oplevelser.

Forestillingen bliver en dukketeaterforestilling. - Idéen opstod faktisk to steder uafhængigt af hinanden, siger Steffen Sommerstedt.

- Jeg har allerede for mange år siden haft nogle tanker om, hvordan man kunne udvikle Næssi. Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing havde også en idé om at lave noget til de helt små børn.

De to idéer fandt hinanden, og teaterforestillingen blev en realitet.

- Næssi er rigtig god til børn, men når de helt små møder ham, så er han meget stor. Derfor er en dukkeforestilling en oplagt idé, siger han.

Næssi er som børnehavebørn er flest. Det skaber en genkendelighed.

- Han er faktisk som alle andre i hans alder. Han er sød og kærlig, men også enormt egoistisk. Men selvom han er glad og kærlig, så kan han også blive sur, hvis tingene ikke lige går hans vej, siger Steffen Sommerstedt.

Arbejdet med at udvikle karakteren har gjort det spændende for Steffen Sommerstedt, der er uddannet skuespiller.

- Det er det, der gør det sjovt, for når jeg har dragten på så kan det godt være hårdt. Det er varmt, og jeg får ondt i nakken.

De udfordringer slipper han for, når Næssi går til teatret.

Udover Næssi i dukkeformat medvirker - foruden Steffen Sommerstedt - også Anne Sofie Reumert Knudsen.

Forestillingen bliver skabt til Børnekulturhuset i Næstved, men det er tanken at Næssi Finder Hjem skal på turné rundt om i landet, så andre børn også kan lære den dejlige grønne drage at kende.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk