24. november 2017
Kriblekrabledagen
gallery icon

Se billedserie

Kriblekrabledagen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sæsonen er startet på Tadre Mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sæsonen er startet på Tadre Mølle

Tadre Mølle med sin cafe, sin mølle, sin stenovn, bækken, de frivillige møllevenner, omgivelserne, shelterne og krydderurtehaven – det er noget helt specielt

Midtsjællands Folkeblad - 16. maj 2017 kl. 10:54
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køerne er lukket ud, møllehjulet drejer, de frivillige møllevenner er alle stede, Bent Gottfredsen kan fortælle om nyhederne på møllen og cafehuset og i det hele taget er det et dejligt sted at tilbringe nogle timer.

Valborgaften

Valborgaften den 30. april blev begunstiget af fint vejr, så fremnødet var flot, da majstangen skulle pyntes og rejses på Tadre Mølle.
Såbynoderne og Såby Vokalensemble underholdt og vanen tro dukkede heksen op aldeles ubuden. Den game Gårdbo Gråskæg søgte at jage hende bort, men han lod sig overtale til at lade hende blive efter en solid tår af hendes bryg.
Arrangører var Egnshistorisk Forening med bistand af Tadre Mølles Venner.
Hans Kurt Strevelin er indehaver af det lådne kvæg på Tadre Mølle. Han skal ifølge reglerne om husdyr under åben himmel, tilse dem hver dag og det gør han så.
Og Danmarks Naturfred-ningsforenings traditionsrige Krible-krable-dag med over 300 mennesker, der selv ”kriblekrablede” på hele det store område, som mølle-gården udgør, var også et velbesøgt arrangement.
Denne dag vil begejstringen ingen ende tage, da Bent Gottfredsen viser rundt i Maries hus for at fortælle om, at det nu er helt klart til publikum – der er malet og sat fint tapet op.
- er det ikke fint, spørger han hele tiden og jo, det er meget fint.
På væggen i stuen er kommet en stor skærm, hvor man kan vælge mellem seks forskellige fortællinger, der omhandler livet på Tadre Mølle.
I cafeen bliver der serve-ret hjemmebag og friskbryg-get kaffe af en gruppe frivillige og udenfor kan man ved selvsyn se, hvordan møllen virker.

Åbent i Kr. Himmelsfartferien

I Kristi Himmelfartsferien forsøger Tadre Mølles Venner sig med at holde stedet åbent fredag den 26. maj, da der de sidste år har været relevant efterspørgsel, da de fire dage jo udgør en hel lille ferie for børn, der har fri fra skolen. ”Frie” forældre og bedsteforældre er velkomne med børn og børnebørn.
Tadre Mølle har åbent for besøgende alle fire dage i Kristi Himmelfartsferien
Se i øvrigt arrangementsplanen på www.tadremøllesvenner.dk

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk