25. november 2017
Foto 4 (3)
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reportage fra #Unge-bussens første uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reportage fra #Unge-bussens første uge

Artikler og indtryk fra de første tre skoler: Kirke Saaby Skole, Trællerupskolen og Allerslev Skole

Midtsjællands Folkeblad - 12. september 2017 kl. 09:48
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

”#Ungebussen kom forbi og forvandlede skolegården til et fedt mødested…”
Så er #Ungebussen landet på de første skoler. Den mobile ungefestival blev skudt i gang med et brag på Kirke Saaby Skole i tirsdags. Hele skolegården blev forvandlet til et fest med boder og workshops og glade unge mennesker, der kom hinanden ved. På grund af regntunge skyer var festerne på Trællerupskolen og Allerslev Skole rykket indenfor i henholdsvis gymnastiksal og kantine. Vejret blev dog ingen showstopper og alle steder var der en højstemt stemning af glade, forventningsfulde unge mennesker, der nød at have en eftermiddag med plads til at lege, snakke sammen og feste til god musik.

Høj musik og bløde sæder

Det er Partybussen, der lægger bus til #Ungebussen og det var et sort hit for de unge alle steder at rykke sammen i bussens mørke, i bløde sæder og til lysshow og højmusik med tung bas. Udenfor var der mange muligheder for de unge til at tage del i den fortsatte samtale om ensomhed, trivsel og fællesskab. Alle steder var der godt gang i snakken hen over ansigtsmalingen – hvordan har du det? Hvad drømmer du om? Hvem taler du med om dine problemer?

Postkort fra de unge til de voksne

Én af de måder, som de unge kunne komme med i dialogen på var gennem det skriveværksted, der var en del af festen alle steder. Her kunne de unge være med til at skrive tekster om emnet, skrive til aviserne og deres skole. På et stort lagen kunne man sætte sit aftryk som en autograf, en tegning eller bare noget man gerne ville fortælle omverdenen. En rød postkasse og en masse postkort gav mulighed for at anonymt at sende en tanke om sin egen ensomhed og sine drømme for fremtiden til #Ungebussens redaktion.

Det gode liv – og det fede ungdomsliv

Og jo, der er et ungdomsliv i Lejre. Og de unge drømmer om alt muligt. De syntes, det var sjovt at være med på bussen og tage del i de mange aktiviteter. Fx a snakke med de voksne frivillige fra Headspace Roskilde. Om rådgivning, om at hvor vigtigt det er at have nogen at tale med, når man har problemer og at der er flere derude, der også oplever ensomhed indimellem.
De unge, som #Ungebussen besøgte i denne uge var optagede af hinanden og af at passe på hinanden. De vil hinanden det godt og de vil gerne række ud, når de ser kammerater havde det dårligt.
Det tegner lyst for de nye voksne og for de nye generationer.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk