23. november 2017
11NVN Nyt botilbud Maria Friis (byrådsmedlem) og hendes kommende mand åbner et nyt botilbud i Tølløse.
Foto: Per Christensen
11NVN Nyt botilbud Maria Friis (byrådsmedlem) og hendes kommende mand åbner et nyt botilbud i Tølløse. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt bo-tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt bo-tilbud
Opdateret 19. juli 2016 kl. 08:56
Midtsjællands Folkeblad - 19. juli 2016 kl. 08:49
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Maria Friis og Nicki Keyani vil lave et nyt botilbud til unge i en tidligere kommunal daginstitution i Tølløse

Privat har Maria
Friis og fra Tølløse dannet par i længere
tid. Og nu er de også blevet
forretningspartnere. De to har nemlig sammen lejet sig ind i ejendommen på Tølløsevej 66 i Tølløse, hvor der tidligere lå en kommunal daginstitution.
Herfra vil parret drive Bostedet Spiren, som henvender sig til unge i alderen 15 til 25 år, som lider af omsorgssvigt, sociale udfordringer og lettere psykisk handicap.
Til at begynde med har de søgt om plads til tre unge, men på langt sigt skal der være plads til syv. - Vores ambition er at gøre en forskel for nogle unge mennesker, som har det svært, fortæller Nicki Keyani, som bliver suppleret af Maria Friis:
- Det, der adskiller os fra andre, er, at vi har en holistisk tilgang. Det vil sige, at vi kigger på det hele menneske.
Målet med tilbuddet er at gøre de unge klar til livet. At de på sigt kan komme ud i en egen bolig, siger Maria Friis, som også er byrådsmedlem i Holbæk Kommune for Venstre.

Parret overtog lejemålet 15. maj, og siden har de knoklet for at sætte stedet i stand. Ved siden af har de desuden arbejdet med at få alt det lovpligtige papirarbejde på plads, så de kunne få en godkendelse til at drive stedet.
- Det har været rigtig hårdt, men vi har altid drømt om at få vores eget og blive selvstændige. Og derfor har det hårde arbejde også været det hele værd. For vi brænder begge for at hjælpe unge mennesker. Vi ønsker at hjælpe dem til at blomstre
op og blive gode medborgere, siger Maria Friis, som fortæller, at de begge kender
branchen, idet hun tidligere har siddet med det administrative et sted med denne målgruppe, mens Nicki Keyani tidligere har været tilknyttet et opholdssted.

Tror på projektet

Det første unge menneske er allerede flyttet ind i et værelse i den ende huset, som Maria Friis og Nicki Keyani har fået renoveret. De håber, at resten af huset kan stå færdigt indenfor det næste halve år.
Efter sommerferien vil de gå i gang med at ”reklamere” mere for sig selv, og de har stor tiltro til, at deres projekt bliver en succes.
- Jeg tænker ikke, hvad nu hvis det ikke går. Vi er sikre på, at det er det, vi skal. I min verden eksisterer ”det går ikke” ikke, fortæller 35-årige Maria Friis.
Hvis - og når - det lykkedes parret at få syv unge logerende, regner Maria Friis og Nicki Keyani med, at der vil være mellem 10 og 12 ansatte på stedet. Men indtil videre vil det være parret selv, som står for det hele sammen med en socialpædagog, som allerede er tilknyttet tilbuddet.
- Vi har også snakket om, at når først det her kører, så kan det være, at vi skal udvide et andet sted, lyder det optimistisk fra Nicki Keyani, som ikke oplever det som et problem, at han og hans forlovede nu både danner par privat og skal arbejde sammen.
- Vi har sparret meget med hinanden undervejs. Og det er faktisk faldet os meget naturligt. Vi er begge dybt ambitiøse, vi er begge meget selvstændige, og vi vil det samme. Så jeg er sikker på, at det ikke bliver et problem, understreger 25-årige Nicki Keyani.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk