11. december 2017
Venstres borgmesterkandidat Line Holm Jacobsen byder velkommen til Lars Christian Lilleholdt 

Fotograf: Christian Fjeldsted Andersen
Venstres borgmesterkandidat Line Holm Jacobsen byder velkommen til Lars Christian Lilleholdt Fotograf: Christian Fjeldsted Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministerbesøg i Osted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministerbesøg i Osted
Midtsjællands Folkeblad - 11. oktober 2017 kl. 11:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre kommune skal op i top 10 med bredbånd og mobildækning

Lejre: en 2. oktober gæstede Energi- Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholdt Osted. Ministeren var mødt op for at tale med borgerne om de ud¬fordringer man som landkommune har i forhold til distribution af bred¬bånd og mobildækning, når landsbyer og bebyggelser er spredt over et større geografisk område, som det er til¬fældet i Lejre.

Ministeren kunne blandt andet berette at Lejre er blandt de kommuner i landet, hvor der er den dårligste bredbåndsdækning. Det betyder at kun ca. 45 % af husstandene har adgang til hurtigt internet.

- Og det er naturligvis ikke godt nok, siger Venstres borgmesterkandidat Line Holm Jacobsen. Vi ved, at en god bredbånds- og mobildækning er helt afgørende for tiltrækningen af nye borgere og virksomheder til Lejre kommune. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med de tiltag, som Lejre kommune kan gøre - for eksempel i form af udbygning af infrastruktur i form af tomrør eller en central placeret mast samt nogle gode udbud på området, slutter Line Holm Jacobsen

Alle skal have hurtigt internet

- Ambitionsniveauet må være at 100% skal have hurtigt internet, sagde ministeren, og tilføjede at man i praksis kun vil kunne opnå ca. 88%. Ministeren forklarede at man ikke kan pålægge at udbyderene skal rulle bredbånd ud overalt. Derfor vil Regeringen fortsat understøtte at udbredelsen af hurtigt internet skal være markedsdrevet. Det betyder at initiativet i vid udstrækning skal komme fra borgerne, fra grundejerforeningen, fra landsbyen, fra bylauget mv. når det drejer sig om indgåelse af distribution af bredbånd. Det vigtige er naturligvis at det er fleksible løsninger der tilbydes. Ministeren ser tillige en udfordring i at man med de nuværende regler ikke kan opnå tilskud til etablering af trådløst bredbånd, som vil være i stand til at nå de sidste ca. 12%.

Når det drejer sig om den utilstrækkelige mobildækning er sagen en helt anden. Her understregede ministeren, at en af de vigtigste forudsætninger for at få forbedret mobildækningen er at kommunen spiller med, bl.a. ved en smidiggørelse af sagsbehandlingen når nye mobilmaster skal opsættes.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk