12. december 2017
festlig indvielse 4
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe rykind i Hvalsø Bio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe rykind i Hvalsø Bio

Flere hundrede mennesker myldrede ind i Hvalsø Bio, i lørdags, da der i lørdags var inviteret til åbent hus efter endt ombygning

Midtsjællands Folkeblad - 14. marts 2017 kl. 11:31
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først var der reception, så var der åbent hus og sluttelig var der gallamiddag i lørdags, da Hvalsø bio blev indviet efter en større ombygning.
Ved receptionen klippede borgmester Carsten Rasmussen den røde snor over efter en underholdende tale af formanden Peter Langager

Mine aftener i Paradis

Carsten Rasmussen indledte sin tale med at fortælle om filmen: Mine aftener i Paradis, der er titlen på en dejlig Italiensk film.
Filmen er en hyldest til biografen som mødested, fascinationen af film
- Men mine aftener i Paradis kunne jo også være om Hvalsø Bio og være om dig og mig i større elle mindre grad, fortsatte Carsten Rasmussen, for han mente, at stort set alle har et særligt forhold til en biograf.
- Det er nostalgisk, og tiden forandre jo ting. Det at kunne se en film skal man jo ikke længere i biografen for. Der er halvstore fladskærme i i de forskellige hjem, vi har 50 kanaler at vælge mellem, flere der kun viser film, vi kan downloade, streame osv. Vi kan se filmen overalt på smartfonen osv.
Alligevel står vi her i en biograf, Hvalsø bio, ny renoveret og udbygget foyer, som lever i bedste velgående. Med et besøgstal på over 22.000 om året.

Flot forarbejde

- Det er værd at bemærke og kvittere for, at Peter Langager som formand for bestyrelsen gennem sin store personlige arbejdsindsats er direkte årsag til at udbygningen er en realitet. Han har drevet processen og sikret økonomi fra mange eksterne. Ligeledes har Ole Meibom næstformand for bestyrelsen trukket et stort læs i byggestyringen. Varny Hansen har som kasserer også gjort en særlig indsats, og det samme har de to øvrige bestyrelsesmedlemmer Inger Hansen og Torkil Jørgensen.
En meget arbejdsom og målrettet bestyrelse der få udrettet meget.
Denne flotte udbygning af foyer mv har også kun kunne lade sig gøre fordi det netop er en meget veldrevet biograf med en sund økonomi – men er ikke lykkedes uden støtte fra en række eksterne: Underværker – En Realdania-kampagne, Det Danske Filminstitut, Nordea Fonden, SparNord Fonden, Hvalsø Borgerforening og i al beskedenhed Lejre kommune.

Alt det sker

Foreningen har i nærheden af 900 medlemmer, 120 frivillige ulønnede driver biografen og har typisk over 500 ordinære forestillinger årligt. Når man medtager alle klubber og særforestillinger kommer vi op på over 550. Det samlede besøgstal er på over 22.500 gæster årligt.
Børne- og Ungdomsfilmklubben har et fortsat stigende medlemstal på ca. 300. Filmene indledes altid med en præsentation.
Inviterer og sikrer at nogle børn og et par voksne fra Asylcenteret i Avnstrup til at deltage i hver forestilling. Transporten finansieres af støtte fra DABUF og Lions i Roskilde.
Samarbejde med Hvalsø Juniorklub omfilmmaraton. Filmklubben Cinema Paradiso der viser helt unikke film. Operabio. Vores Filmperler -”Grand-kvalitetsfilmene”. DOXBIO med gode dokumentarfilm. Transmitterer direkte forestillinger fra Det kongelige Teater. Samarbejde med Ældre Sagen og "Med Skolen i Biografen". BabyBio.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk