25. marts 2019
Stortalentet fra Tølløse i midten, Michael Axelsen
Stortalentet fra Tølløse i midten, Michael Axelsen
Foto: Jens Anker Tvedebrink
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk sejr til John Axelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk sejr til John Axelsen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. juli 2018 kl. 09:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Historisk sejr i Danish International Amateur Championship af Sorø-spilleren, John Axelsen,

Tølløse: I Danmarks stærkeste amatør golfturnering var det ingen overraskelse at se et af landets største talenter øverst på præmieskamlen. Igen.

Hårdt presset hele vejen af Rasmus Højgaard fra Gyttegård, lykkedes det dog den 20-årige Sorø- og college-spiller fra University of Florida, John Axelsen, som forsvarende mester, at vinde den 18. udgave af Danish International Amateur Championship (DIAC). Banen blev spillet på den kommende Europa Tour bane i Silkeborg og havde landets bedste og flere Europæiske topspillere samlet. Med sejren skrev John Axelsen dansk golfhistorie ved at blive den første til at vinde DIAC tre gange efter sejre også i 2014, som blot 16 år gammel, og 2016. Han overgår dermed de to senere Europatour-vindere Lucas Bjerregaard og Morten Ørum Madsen, der begge har vundet to gange i Silkeborg.

Fire slag under par
John Axelsen gik ind til finalerunden på førstepladsen og for anden dag i førerbolden side om side med Rasmus Højgaard i fire slag under par. Men en mindre god dag for Rasmus Højgaard i tre slag over par banede vejen for det danske medlem af "The Gators" i Florida.

Sorø-spilleren rykkede afgørende fri med Birdie på hul 13 og sidste dagens eneste Eagle på hul 14 på den kommende Europatourbane. En bogey på hul 17 kunne ikke ændre på udfaldet, og med en runde i -1 og en total i -5 for de 72 huller, vandt Axelsen med tre slag foran Rasmus Neergaard-Petersen fra Furesø og Mathias Lorentzen fra Smørum.

John Axelsen kan tage sin tredje DIAC-triumf med sig til den kommende uges EM for hold, på Nick Faldo-banen i Scharmützelsee-resortet sydvest for Berlin, hvor Danmark for første gang må anses for blandt favoritterne til titlen.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk