19. november 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hærens Officersskole og teater Solaris i unikt samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hærens Officersskole og teater Solaris i unikt samarbejde
Opdateret 18. januar 2018 kl. 09:47
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. januar 2018 kl. 09:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I anledning af Hærens Officersskoles 150 års jubilæum og Danmarks Veteraners 50 års jubilæum, åbner officersskolen helt ekstraordinært Frederiksberg slot for en teaterforestilling.

Lejre: Teater Solaris har fået den store ære at opføre forestillingen "CELLEN" på officersskolen. Det er første gang nogensinde at der opføres teater på Frederiksberg Slot, så det ses som et stort gennembrud for det lokale teater. "CELLEN", der omhandler PTSD, blev opført i Hvalsø i foråret 2017, og fik stor anerkendelse fra publikum, anmeldere, veteraner og militæret.

"CELLEN" giver et professionelt indblik i hvad der sker af psykiske påvirkninger når soldater sendes i krig, og det kan bruges til at forberede de udsendte soldater på, hvad der venter dem. Dette forhåbentligt med færre tilfælde af PTSD.

Oberst Nicolas Veicherts udtaler:

"Hærens Officersskole har i 150 år uddannet officerer til Hæren - og i nyere tid mere eller mindre direkte til krigene på Balkan og i Irak og Afghanistan. Og ud af disse krige er trådt i tusindvis af veteraner af alle militære grader, der for langt de flestes vedkommende har det godt - også uanset deres oplevelser - men desværre også officerer, sergenter og konstabler med ar på krop og sjæl.

De arrede soldater er også vores kammerater - og dem ønsker vi ikke at glemme midt i fejringen af officersskolens jubilæum. Så da Teater Solaris og Danmarks Veteraner tilbød en række opførelser af "Cellen" på Frederiksberg Slot sagde vi straks ja.

Vi vil gerne markere, at officersuddannelsen er en nuanceret uddannelse, der handler om andet end krudt og kugler - fx omsorg for de soldater, som vi har ansvaret for at lede og føre. Og dermed også at vores uddannelse i ledelse er unik og praksisorienteret.

Vi ønsker ikke med forestillingen at skabe diskussion om relevansen af krig - det er et politisk spørgsmål - men vi forventer, at forestillingen vil give et indblik i en af de negative konsekvenser af krig - nemlig PTSD. Forestillingen er meget dramatisk - og derfor håber vi også, at teatergængerne vil blive og tale om deres oplevelse sammen med nogle af Hærens mest erfarne officerer".

Teaterdirektør Josef W. Nielsen ser store muligheder i samarbejdet mellem kunsten og militæret. "Stress og PTSD rammer ikke kun udsendte soldater. Stress er en realitet for mange danskere. Selvom de to ikke helt kan sammenlignes har de ting til fælles."

"Teaterstykket "CELLEN" og vores research i forbindelse med forestillingen, kan måske med succes overføres på mange andre områder eller i virksomheder, hvor ansatte rammes af stress eller PTSD."

"Det er en stor ære at få lov at opføre forestillingen på Frederiksberg Slot og vi er stolte over at være budt indenfor som samarbejdspartnere i anledning af og fejringen af de 150 år for Hærens Officerskole. Vi ser det som et kæmpe skulderklap at Danmarks Veteraner vælger os til at fejre deres 50 års jubilæum. Det beviser for os at forestillingen virkelig rammer en nerve, og vi håber rigtig mange vil tage ind og dele den oplevelse med os." slutter Josef W. Nielsen

CELLEN spiller fra 14-24 februar og med i billetprisen følger en rundvisning på Frederiksberg Slot.

Billetter kan allerede nu bestilles på billetten.dk under "CELLEN".

Læs mere om forestillingen på teatersolaris.dkn

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk