14. juni 2021
Tina Testrup er uddannet i at undervise Parkinson-patienter og glæder sig til at se danseglæden i deltagernes øjne. Foto: Elisa Hauerbach
Tina Testrup er uddannet i at undervise Parkinson-patienter og glæder sig til at se danseglæden i deltagernes øjne. Foto: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dans med Parkinson - og Tina Testrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dans med Parkinson - og Tina Testrup
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. oktober 2017 kl. 10:21

Parkinsonfamilier får mulighed for at danse smilet frem i Holbæk og Tølløse.

Tølløse: Parkinsonforeningens lokalkreds inviterer parkinsonramte og deres pårørende til at deltage i et danseundervisningsforløb, der skal bringe livsglæde, selvværd og sundhed til den ofte oversete sygdomsgruppe.

Musik, bevægelse og dans bringer glæde og får smilet frem på læberne. Det vil landets parkinsonfamilier kunne opleve, når Parkinsonforeningen byder parkinsonramte og deres pårørende op til dans i et landsdækkende projekt under navnet »Dans med Parkinson«. Projektet har fokus på at skabe livsglæde, og det forener bevægelse, danseundervisning, musik, rytmik og motion.

Projektet gennemføres med støtte fra TrygFonden i en tre-årig periode, og er baseret på internationale og nationale undersøgelser, der viser, at parkinsonramte får det bedre fysisk, mentalt og socialt, når de danser regelmæssigt. Eksempelvis oplever de parkinsonramte forbedringer i forhold til stivhed, stabilitet, bevægelse i hænder samt ansigtsudtryk. Derudover giver dansen en række positive effekter på det sociale liv, sundhed, kropsfølelse, mobilitet og gør de parkinsonramte bedre i stand til at udføre hverdagsaktiviteter.

Dans giver glæde og ny energi

Tina Testrup elsker at se sine elever på dansegulvet få smil på læben, liv i øjnene og farve i kinderne.

- Dansen giver ro og balance og er med til at træne de parkinsonramtes gang og motorik. Men fremfor alt er det med til at give masser af livsglæde, både til de parkinsonramte og de pårørende. Derfor opfordrer vi alle, der har Parkinson inde på livet, til at tage deres familie eller venner under armen og deltage i undervisningsforløbet. Al erfaring viser, at netop dansen er en rigtig god aktivitet at være sammen om, siger Ballroom Fitness instruktør Tina Testrup.

-Jeg elsker at danse og at undervise i dans. Efter at have været igennem en særlig uddannelse, hvor vi har fået en grundig introduktion til Parkinson og oplevet, hvor stor en forskel man rent faktisk kan gøre med dans og musik, er jeg nu parat til at formidle livsglæden til parkinsonramte og deres pårørende her i området. Når man danser, er man ikke længere en patient eller pårørende, man er simpelthen bare en danser. Det giver en fantastisk energi, siger Tina Testrup, der lover, at der ikke bliver dirigeret alt for hårdt rundt med deltagerne. Tina Testrup er certificeret Ballroom Fitness instruktør, og har undervist i denne motionsform siden 2014.

- Pointen med danseforløbet er, at alle kan være med, man behøver ikke have særlige forudsætninger - det er det vigtigste, slutter Tina Testrup.

Projektet kommer til at køre i tre år og kulminerer med et fælles landsstævne fyldt med dans, rytme, samvær og inspiration i 2019.

Tina Testrup starter undervisningen i Holbæk onsdag den 25. oktober på adressen Blindestræde 2 (i stueplan). I Tølløse danses der første gang den 26. oktober Her er det hos Tølløse Fysioterapi & Træning.

n

Tip os


mcred@sn.dk

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk