27. maj 2019
Mathias Rysgaard er skuffet over sin egen indsats.
Mathias Rysgaard er skuffet over sin egen indsats.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rysgaard skuffet over sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rysgaard skuffet over sig selv
Lokalsport - 06. november 2018 kl. 13:13
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev til en sølvmedalje i 100 meter fri ved DM i svømning på kortbane for kalundborgenseren Mathias Rysgaard, der stiller op for Holbæk.

Han træner til dagligt på det nationale træningscenter, og svømmerne derinde har ikke trænet lige så længe som klubsvømmerne, og de er ikke sat til at toppe før Danish Open i foråret.

Derfor forventede Mathias Rysgaard heller ingen toptider, men han havde alligevel regnet med at tage flere medaljer.

- Det er ret blandede følelser, men jeg er mest utilfreds. Jeg er trods alt lige kommet i gang med træningen, og jeg er ikke nedtrappet, men alligevel er jeg skuffet. Jeg er skuffet over mig selv personligt. Det er ikke godt nok, siger Mathias Rysgaard.Det handler især om at kunne præstere, når det gælder.

- Jeg ligger og svømmer 29,32 i finalen i 100 meter fri og får sølv. Så dagen efter svømmer jeg 48,87 på samme distance i holdkappen. Den tid havde jo givet en sikker guldmedalje. På den anden side er jeg glad for, at jeg kan lave den tid, siger Mathias Rysgaard.

Han havde regnet med flere medaljer, og selv om han er imponeret over klubsvømmernes fart, er han stadig mest skuffet over sig selv. Og igen vender han tilbage til finalen i 100 meter fri, hvor han førte fra start til lige før slut.

- Der svømmer jeg for at vinde. Ikke for at svømme hurtigt. Jeg tænker, jeg bare skal følge med de andre og så bare lukke af til sidst. Jeg havde mere fokus på at vinde end på at svømme godt. Men det er ikke den måde, jeg svømmer stærkt på. Jeg er bedst, når jeg bare kommer af sted og ser, hvor langt det kan holde, siger Mathias Rysgaard.

Holbæks cheftræner Michael Hinge er også skuffet over Rysgaard, men fokuserer på de svømmere, han til dagligt træner. Her markerede Niels Ottosen sig med sølv på både 50, 100 og 200 meter bryst, mens Amalie Søby Mortensen ved sit første seniormesterskab konsekvent svømmede i top fem og toppede det med tre ungseniormedaljer. Guld i 100 og 200 meter fri og bronze i 400 meter fri.

- Det er rigtigt fint. Vi laver næsten 100 procent personlige rekorder i finalerne. I alt lvaer vi personlige rekorder i 40 procent af løbene, og kun to ud af otte holbækkere sætter ikke ny personlig rekord.Jeg plejer at sige, at hvis man ligger inden for to procent af sin personlige rekord, så er det godkendt. Når vi lægger alle tider sammen, så er vi 0,12 procent fra personlig rekord, så jeg er godt tilfreds - sagt på jysk, siger Michael Hinge.