17. november 2018
Mie Künell Unø øverst på EM-podiet ved mesterskaberne i Polen.
Mie Künell Unø øverst på EM-podiet ved mesterskaberne i Polen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overrasket Mie vandt EM-titel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overrasket Mie vandt EM-titel
Opdateret 13. juli 2016 kl. 13:32
Lokalsport - 12. juli 2016 kl. 09:28
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun ville egentlig bare prøve det af og tage det som en oplevelse, men det blev til mere end dét, da 36-årige Mie Künell Unø og den 10 år gamle Cool Captain Spirit var til EM i westernridningens dressur-gren reining i Polen.

Western-rytteren, der træner og har sin hest opstaldet på Tuse Creek Ranch i Butterup ved Tuse, overraskede alle og ikke mindst sig selv, da hun og hesten vandt EM-guldet med 207.5 point foran nummer to, der nåede 206 point.

- Jeg blev megaoverrasket og havde slet ikke regnet med at vinde. Men det hele spillede bare, og min hest var god, sagde Mie Künell Unø, da hun og den amerikanske Quarter Horse, var tilbage i vante omgivelser på Tuse Creek Ranch, der siden 1994 har beskæftiget sig med avl af Quarter-heste.

Det er familien Ceglarek, der ejer stedet med de cirka 30 heste, og Jette Ceglarek har stået for avlen af Cool Captain Spirit, som var to år, da Mie Künell Unø faldt for den og købte den med henblik på at dyrke dressur-formen reining, hvor ekvipagen skal gennemføre et dressur-program i fuldt galop.

- Vi har stævne cirka en gang om måneden i sæsonen, der går fra marts til oktober. Det kan da være hårdt for hesten med fem-seks dages træning om ugen. Men det er ikke hver gang, der trænes intenst. Der er også plads til undervisning og finpudsning, fortæller Mie Künell Unø, som nåede EM-toppen blandt 26 ryttere i klassen Rookie Level One.

Hun og Cool Captain Spirit trænes i Butterup af Ditte Poulsen, der er dyrepasser med heste som speciale og i øvrigt er på det danske Reining-landshold.

Næste større opgave for europamester-ekvipagen bliver DM i oktober, hvor titlen fra sidste år i klassen Non Pro skal forsvares.

Og måske stiller Cool Captain Spirit op med ny sadel på ryggen. Det var i hvert fald en af præmierne for at vinde det europæiske mesterskab i Polen.