11. juli 2020
Morten Frendrup fra Tuse er udtaget til U16-landsholdet. Foto: Anders Vestergaard
Morten Frendrup fra Tuse er udtaget til U16-landsholdet. Foto: Anders Vestergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morten fra Tuse udtaget til landsholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten fra Tuse udtaget til landsholdet
Lokalsport Nordvestnyt - 19. maj 2017 kl. 16:21
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han har drømt om det lige siden, han sparkede til en fodbold første gang.

Og i sidste uge gik drømmen så i opfyldelse, da han tjekkede sin mailboks. I den lå der en besked fra Dansk Boldspil Union, der inviterede ham med til U16-landsholdets tur til Irland, hvor der i den kommende uge venter tre landskampe mod Kosovo, Nordirland og værtslandet Irland.

Samtlige spillere i den 18-mands store landholdtrup kan ifølge landstræner Michael »Mex« Pedersen regne med spilletid, så 16-årige Morten Frendrup fra Tuse kan se frem til debut på »det rigtige« U16-landshold efter uofficielle kampe på det såkaldte futurelandshold.

- Det er en utrolig fed følelse, og udtagelsen er noget, jeg har kæmpet for i lang tid, fortæller Morten Frendrup, der er på ungdomskontrakt i Brøndby, hvor han er fast inventar på klubbens U17-ligahold.

Morten Frendrup, der er lillebror til Tuses Lasse Frendrup, har spillet i Tuse og Holbæk, inden han for godt to år siden kom til Brøndby.

Han glæder sig til turen til Irland, hvor tre af af hans klubkammerater i Brøndby også er med - og i øvrigt har prøvet det før.

- Selvfølgelig er jeg lidt spændt og nervøs, men når først kampen er i gang, tænker jeg ikke mere over det, lyder det fra skoleeleven i 9. klasse på Tuse Skole.

Morten Frendrup skal efter sommerferien i 10 klasse på Brøndby Idrætsefterskole, som ligger tæt på Brøndby Stadion. Fodboldmæssigt er hans drømme spredt ud på forskellige delmål.

- På kort sigt kunne jeg tænke mig at bide mig fast på landsholdet og være med hver gang. På lidt længere sigt er ambitionen at spille mig på Brøndbys superligahold, og helt langsigtet kunne det være fedt at blive professionel i Liverpool, siger Morten Frendrup med et smil.

Landstræner Michael »Mex« Pedersen har fulgt unge Frendrup i et stykke tid. Og landstræneren var ikke i tvivl om at Morten fra Tuse skulle med til Irland.

- Jeg kan godt li' hans ærgerrighed og attitude. Han har lyst til at spille, og det lyser ud af ham. Han brænder igennem, en spændende spiller, roser landstræneren inden turen går til Irland.

Første kamp mod Kosovo spilles allerede søndag, mens de øvrige to kampe mod Nordirland og Irland spillede tirsdag og torsdag i næste uge.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?