22. oktober 2019
Joachim Schytte har byttet Holbæk-trøjen ud med Jernløses spilledragt i forhold til sidste sæson.
Joachim Schytte har byttet Holbæk-trøjen ud med Jernløses spilledragt i forhold til sidste sæson.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lillebror er storebror i Holbæk-derby lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lillebror er storebror i Holbæk-derby lørdag
Lokalsport Nordvestnyt - 07. december 2018 kl. 17:15
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er første gang i nyere tid, at de to bedste mandlige seniorhold fra Holbæk og Jernløse står over for hinanden, når de to 3. divisionshold lørdag mødes i Stadionhallen i Holbæk. Hvis ikke første gang, så i hvert fald første gang i dette årtusinde. Og med blot 10 kilometer mellem de to hjemmebaner er der masser af tråde mellem de to klubbers spillere.

Som for eksempel broderduellen mellem Jernløses stregspiller Jonas Birch Andersen, der kommer til at stå over for lillebror og Holbæk-målmand Rasmus Birch Andersen. Eller som Jernløse-playmakeren Patrick Brogaard, der har spillet ungdomshåndbold i Holbæk og lige nøjagtig når at spille i Stadionhallen som senior.

Historisk har Jernløse i rækkerne været placeret under Holbæk. Men lørdagens værter er i de senere sæsoner kørt agterud af Jernløse, der har satset hårdt og er strøget op gennem rækkerne. På den baggrund har Holbæk-træner Michael Bøwig intet mod at overlade favoritværdigheden til Jernløse - og underspiller med stor ironi rollen.

- Med de her storfavoritter og oprykningsklare gæster fra Jernløse, og os som oprykkere, så taber vi nok med 25 mål. Kan vi stå distancen til midt i anden halvleg, så taber vi nok kun med 10, siger Bøwig og bryder ud i latter, inden han efter en pause skruer den alvorlige mine på.

- Jeg tror ikke det bliver hadets kamp. Men vi er sidst i tabellen, og det må man respektere. Og jeg tror, at det bliver en travl dag for Rasmus (Birch Andersen, red.) i målet. Vi har en god start-syver, og så er vi udfordret på udskiftningsbænken, siger Bøwig, der inderst inde hellere end gerne vil stikke en kæp i hjulet for lokalrivalerne - og ikke mindst opnå det erklærede mål at holde julepause med seks point.

Jernløse-blod på tanden

Jernløse må undvære den tidligere Holbæk-spiller Jens Spørring, der pådrog sig en lægskade i sejren over Ringsted. Til gengæld er Joachim Schytte, der i sidste sæson var med til at rykke op med Holbæk, klar igen for Jernløse efter en skade.

- Om vi møder Holbæk eller andre, så er vi i en fase, hvor vi prøver at bygge på. Selvfølgelig er der altid interne forhold, det kan jo næsten ikke blive mere lokalopgør end det her, siger Jernløse-træner Kennet Lange Rasmussen, der også ser gæsterne som favoritter.

- På mange parametre er vi favoritter. Som sæsonen er forløbet er der ikke stor afstand og Holbæk har fået point mod hold, som ikke ligger godt til os. Vi forventer og føler vi har et bedre hold, og at bredden er bedre. Men jeg vil ikke være tryg ved, at Holbæk er med til det sidste, lyder det fra Jernløse-træneren.

Kampen spilles lørdag klokken 15.45.

Umiddelbart inden kampen spiller Holbæks kvinder mod FIF i 3. division. Den kamp begynder 14.00.