13. december 2018
Gennemrutinerede Mads Vandborg spillede et brag af en kamp og blev topscorer med ni mål. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Gennemrutinerede Mads Vandborg spillede et brag af en kamp og blev topscorer med ni mål. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lammefjorden vandt vigtig bundkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lammefjorden vandt vigtig bundkamp
Opdateret 11. marts 2018 kl. 19:47
Lokalsport - 11. marts 2018 kl. 19:43
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lammefjordens håndboldmænd i 3. division fandt deres høje topniveau frem på helt rette tidspunkt, da fynske TPI Odense blev slået med 35-27 i bundramaet i Vallekilde-Hørve Fritidscenter søndag eftermiddag.

Med den fortjente hjemmesejr rykkede Lammefjorden lidt længere væk fra TPI Odenses bundplads, som kaster nedrykningskampe af sig.

Lammefjorden har nu to kampe tilbage - mod Ydun hjemme og Kerteminde ude - mens søndagens fynske modstandere med tre kampe tilbage teoretisk set dog kan nå at hente Lammefjordens forspring på fire point.

Men efter Lammefjordens store præstation søndag, hvor hjemmeholdet trådte i karakter midt i anden halvleg med seks mål i træk - og en afgørende føring på fem mål til 28-23, virker det ikke sandsynligt.

De to hold fulgtes pænt ad i det første kvarter med gæsterne som de mest toneangivende.

TPI Odense førte med 6-8 og havde momentum, da Lammefjordens stærke playmaker Jakob Karlsen vrikkede om på sin ene ankel og måtte hjælpes fra banen.

Da styrmand Karlsen måtte ud og fynboerne kom foran med fire mål, frygtede de fleste i den trekvartfyldte hal i Hørve for hjemmeholdets skæbne.

Men vi gjorde allesammen regning uden Lammefjordens 27-årige Nicklas Schmidt, der afløste Karlsen og med tre mål på stribe og flere gode indspil fik sit hold tilbage i kampen.

Han udlignede til 11-11 med sit fjerde mål små 10 minutter før pausen.

Hjemmeholdet havde dog visse problemer med gæsternes venstrehåndede højreback, der scorede nogenlunde efter behag og var årsag til at Lammefjorden måtte gå til pause bagud med 15-17.

Det første kvarter af anden halvleg blev også meget tæt.

Men da gennemrutinerede og meget velspillende Mads Vandborg først scorede til 21-22 og straks efter udlignede til 22-22, rullede spillet for alvor for hjemmeholdet.

Jakob Karlsen bed smerten i sig og kom på banen igen, og så styrede Vandborg og Karlsen ellers deres hold til en knusende sejr - godt hjulpet af keeper Tobias Horne Christiansen.

I respekt og begejstring rejste publikum sig og klappede deres hold gennem det sidste minut.