23. august 2019
Det ser ud til, at Holbæk B&I slipper for at betale 500.000 kroner for nedrivning af klubhuset på Borgmestergårdsvej.
Det ser ud til, at Holbæk B&I slipper for at betale 500.000 kroner for nedrivning af klubhuset på Borgmestergårdsvej.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil hjælpe klubber med udflytning til sportsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil hjælpe klubber med udflytning til sportsby
Lokalsport Nordvestnyt - 22. marts 2019 kl. 10:47
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis politikerne følger indstillingen fra forvaltningen i Holbæk Kommune, er der godt nyt til fire idrætsforeninger, der så ud til at komme i økonomisk klemme ved udflytning til Holbæk Sportsby.

arrow Læs også: HB&I foran stor regning

Som forudsagt på klubbens generalforsamling er Holbæk Kommune klar til at droppe kravet om, at Holbæk B&I skal betale for nedrivning af sit klubhus. Samtidig er indstillingen af et lån på godt 800.000 kroner forlænges rente- og afdragsfrit indtil 2029, hvor det igen skal tages op.

Holbæk B&I afskrev på generalforsamlingen aktiver for fire millioner kroner i form af klubhus og kunstgræsbane, der nu rives ned. Dermed blev egenkapitalen i klubben negativ, og klubbens vurdering er, at den ville gå konkurs, hvis den skulle betale nedrivning og den gamle gældspost.

Holbæk Kommune vil også overtage en række pavilloner fra Fremad Holbæk og Holbæk Cykelsport. Dermed slipper klubberne for at betale for nedrivning i forbindelse med deres udflytning til Holbæk Sportsby. Tre af pavillonerne bliver flyttet til sportsbyen, hvor de blandt andet skal bruges til speakerrum, dommerrum og handicaptoilet.

Badmintonklub får halv million

Endelig er indstillingen, at Holbæk Badmintonklub får en halv million kroner i forbindelse med udflytning til Holbæk Sportsby. Klubben har lejeret over Badmintonhallen, men den ret vil klubben frasige sig, hvis den får 500.000 kroner. Det er kommunens skøn, at salgsprisen for Badmintonhallen vil stige i samme størrelsesorden, når lejeretten er væk.

De økonomiske konsekvenser i øvrigt for Holbæk Kommune beskrives som en mindre nedgang i salgsprisen for Holbæk Have. Omvendt forventer forvaltningen, at det trækker den anden vej, at atletikklubbens brugsaftale frem til 2029 vil forsvinde.

arrow Ny udskydelse af udflytningssag
10. april 2019 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:34
arrow Foreninger skal hjælpe med nedrivning
28. marts 2019 kl. 12:25 Opdateret: kl. 12:25
arrow Borgmester vil have styr på udflytning
23. marts 2019 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:53