24. januar 2019
Forrest Anders Pedersen i en serve-situation og bag ham mor og søn, Ena og Julian Winther under træningen i Sydskolen i Fårevejle. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Forrest Anders Pedersen i en serve-situation og bag ham mor og søn, Ena og Julian Winther under træningen i Sydskolen i Fårevejle. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Interesse for bat og bold falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Interesse for bat og bold falder
Lokalsport - 04. januar 2018 kl. 11:37
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 10-15 år siden var Fårevejle Bordtennis Klub kendt og agtet for en stor og stærk ungdomsafdeling med cirka 70 medlemmer og to hold i landet bedste ungdomsrækker.

Men siden har det knebet med at tiltrække især unge spillere til bordtennisklubben, der holder til i gymnastiksalen på Sydskolen i Fårevejle.

Da den lille klub for alvor tog for sig af bordets glæder var medlemstallet oppe og runde de 100, men i dag ligger det nogenlunde stabilt på omkring 30 medlemmer - og nu er det de voksne bat-svingere, der er i overtal.

Fårevejle Bordtennis Klub har to seniorhold i serie 2 og serie 3, mens der for tiden ikke er mulighed for at stille et ungdomshold.

- Desværre har det været svært at skaffe ledere og trænere i de senere år, og det kan selvfølgelig mærkes på aktiviteterne. Og så tror jeg, at den kære skolereform har haft negativ indflydelse på en klub som vores. Børnene er længere tid i skole, og så har de manglet motivationen og tiden til at spille bordtennis, mener formanden for Fårevejle Bordtennis Klub, Peter Jørgensen, der som spiller, træner og bestyrelsesmedlem stort set har været med fra klubbens start i 1980'erne.

Historisk set har Fårevejle Bordtennis Klub været kendt for være gode til at arrangere store stævner som blandt andet den åbne Odsherredturnering, hvor langt over 100 spillere for det meste stod på deltagerlisten.

Og som det arrangementsmæssige højdepunkt i klubben nævner Peter Jørgensen det danske mesterskab for ungdomsspillere i 1999, hvor blandt andre den senere verdensstjerne og OL-medaljevinder Michael Maze var med som juniorspiller.

- Det var et kæmpe arrangement, som blev spillet i de to haller i Vallekilde-Hørve Fritidscenter. Hele bestyrelsen og en lang række spillere og forældre var med til at sørge for et vellykket DM-stævne i Hørve, hvor der til lejligheden var sat flagallé op i hele byen. Det var noget der gjorde indtryk, og vi fik da også meget ros og anerkendelse fra bordtennisunionen, husker Peter Jørgensen, der stadigvæk er træner i klubben.

Læs mere om Fårevejle Bordtennis Klub i torsdagens udgave af Nordvestnyt.