3. august 2021
Brian Brantley, cheftræner AIK Roskilde. Foto: Bjørn Armbjørn
Brian Brantley, cheftræner AIK Roskilde. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk træner også oppe i hovederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk træner også oppe i hovederne
Opdateret 15. marts 2017 kl. 15:11
Lokalsport Nordvestnyt - 15. marts 2017 kl. 15:05
Af Brian Jensen

Det kræver hårdt slid på græsplænerne, hvis Holbæks fodboldspillere skal indhente de øvrige bundhold og kravle over nedrykningsstregen i forårets kvalifikationsspil i 2. division. Men der bliver ikke kun brug for muskler, sved og råstyrke. Holdet er efter otte nederlag i træk i efterårets 2. divisionskampe ramt på selvtilliden, og det har fået klubben til at arbejde målrettet med spillernes mentalitet.

Det arbejde har Brian Brantley, der er cheftræner i bokseklubben AIK Roskilde, stået for i løbet af januar, februar og marts. Brantley er uddannet elitetræner og har tidligere arbejdet med den mentale del hos boksere og håndbold- og tennisspillere.

- Hvis man er er eller har været en god fodboldspiller, så holder man ikke op med at være det. Med mindre det er en fysisk skade, så er det oppe i hovedet, og der kan jeg give dem nogle værktøjer til at fokusere på det, som det handler om, forklarer 40-årige Brantley, der tidligere har været ungdomstræner i fodboldklubben Brønshøj.

Kontakten opstod, da Holbæks sportschef Morten Skovby luftede tanken om at tilknytte en mentaltræner - og så nævnte HB&I-formand Johnny Vejlebo Nielsen boksetræneren fra Roskilde.

- Vi evaluerede på sæsonen og pegede områder ud, hvor vi kunne gøre noget. Alle elementer var i spil, og det der bongede mest ud var, når man har tabt ni kampe i træk og skal levere et comeback i foråret, så bliver sportsfolk ramt, uanset om man er i positiv eller negativ cirkel, så bliver man ramt på selvtilliden, som betyder meget for fodboldspillere, siger Skovby om det mentale arbejde med truppen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?