14. maj 2021
Brian Brantley, cheftræner AIK Roskilde. Foto: Bjørn Armbjørn
Brian Brantley, cheftræner AIK Roskilde. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk træner også oppe i hovederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk træner også oppe i hovederne
Opdateret 15. marts 2017 kl. 15:11
Lokalsport Nordvestnyt - 15. marts 2017 kl. 15:05
Af Brian Jensen

Det kræver hårdt slid på græsplænerne, hvis Holbæks fodboldspillere skal indhente de øvrige bundhold og kravle over nedrykningsstregen i forårets kvalifikationsspil i 2. division. Men der bliver ikke kun brug for muskler, sved og råstyrke. Holdet er efter otte nederlag i træk i efterårets 2. divisionskampe ramt på selvtilliden, og det har fået klubben til at arbejde målrettet med spillernes mentalitet.

Det arbejde har Brian Brantley, der er cheftræner i bokseklubben AIK Roskilde, stået for i løbet af januar, februar og marts. Brantley er uddannet elitetræner og har tidligere arbejdet med den mentale del hos boksere og håndbold- og tennisspillere.

- Hvis man er er eller har været en god fodboldspiller, så holder man ikke op med at være det. Med mindre det er en fysisk skade, så er det oppe i hovedet, og der kan jeg give dem nogle værktøjer til at fokusere på det, som det handler om, forklarer 40-årige Brantley, der tidligere har været ungdomstræner i fodboldklubben Brønshøj.

Kontakten opstod, da Holbæks sportschef Morten Skovby luftede tanken om at tilknytte en mentaltræner - og så nævnte HB&I-formand Johnny Vejlebo Nielsen boksetræneren fra Roskilde.

- Vi evaluerede på sæsonen og pegede områder ud, hvor vi kunne gøre noget. Alle elementer var i spil, og det der bongede mest ud var, når man har tabt ni kampe i træk og skal levere et comeback i foråret, så bliver sportsfolk ramt, uanset om man er i positiv eller negativ cirkel, så bliver man ramt på selvtilliden, som betyder meget for fodboldspillere, siger Skovby om det mentale arbejde med truppen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?