22. juli 2019
Der var masser af mennesker på Holbæk Stadion, da der i efteråret blev spillet afskedskamp. Selv om der skal en ny afskedskamp til, ligger udflytningen fast. Det gør økonomien derimod ikke, og Holbæk Kommune har udskudt en bebudet afgørelse i mindst en måned.
gallery icon

Se billedserie

Der var masser af mennesker på Holbæk Stadion, da der i efteråret blev spillet afskedskamp. Selv om der skal en ny afskedskamp til, ligger udflytningen fast. Det gør økonomien derimod ikke, og Holbæk Kommune har udskudt en bebudet afgørelse i mindst en måned.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB&I må vente mindst en måned på økonomisk afklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB&I må vente mindst en måned på økonomisk afklaring
Lokalsport - 09. marts 2019 kl. 09:27
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligst i april afgør Holbæk Kommune, om den vil kræve 1,3 millioner kroner betalt af Holbæk B&I, eller om man finder en ordning, der er mere spiselig for fodboldklubben.

arrow Læs også: HB&I foran stor regning

Klubben var egentlig blevet lovet en afgørelse på kommunalbestyrelsesmødet på onsdag, men sagen er endnu ikke behandlet i økonomiudvalget, der holdt møde i onsdags.

- Der er ikke noget nyt endnu. Vi har haft en drøftelse, og vi har det oppe på næste ordinære økonomiudvalgsmøde, fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), der også er formand for økonomiudvalget.

Det betyder, at sagen tidligst kan være afklaret den 10 april, og hvis sagsgangen bliver som oprindeligt bebudet af kommunen, skal den endnu en omgang i de politiske udvalg, og så kan det ikke nås før end til 15. maj - otte dage efter den planlagte indvielse af sportsbyen.

På grund af fraflytningen af grunden på Borgmestergårdsvej har kommunen bedt fodboldklubben betale for at reetablere grunden. Altså i praksis rive klubhuset ned. Det skønnes at koste en halv million kroner.

Desuden forfalder et lån på godt 800.000, som kommunen har ydet rente- og afdragsfrit til opførelse og udvidelse af Holbæk B&I's klubhus.

Klubben mener dog ikke, at den bør betale pengene. Blandt andet fordi den af den før seneste kommunalvalg angiveligt var blevet lovet at kunne flytte i sportsbyen uden omkostninger. Og ikke mindst fordi klubben troede, den havde en lejekontrakt på Borgmestergårdsvej gældende 50 år endnu.

På klubbens generalforsamling mandag den 4. marts afskrev man aktiver for 4,1 millioner kroner, da klubhus, kunstgræsbane og lydanlæg på stadion bliver jævnet med jorden. Dermed er klubbens egenkapital nu negativ.

Til gengæld udtrykte formand Johnny Vejlebo en forventning om, at kommunen ville droppe kravet om reetablering af grunden og yde et ny langfristet lån. Det skulle klubben angiveligt have hørt på vandrørene.

Det ønsker hverken borgmester Christina Krzyrosiak Hansen eller formanden for udvalget for kultur og fritid, Ole Hansen (S), dog at kommentere.

Ud over Holbæk B&I er det vilkårene for Holbæk Fremad, Holbæk Cykelsport og Holbæk Badmintonklub, politikerne skal tage stilling til.