21. maj 2019
Jena Mai Hansen, til venstre, og Katja Salskov-Iversen.
Jena Mai Hansen, til venstre, og Katja Salskov-Iversen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarende mester sent i gang før VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarende mester sent i gang før VM
Opdateret 01. august 2018 kl. 11:21
Lokalsport - 01. august 2018 kl. 11:17
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jena Mai Hansen, der er født og opvokset i Holbæk og meget tidligt viste sit store sejlertalent på Holbæk Fjord, er sammen med gasten Katja Salskov-Iversen kommet relativt sent i gang med forberedelserne til VM i sejlsport, der i de kommende dage bliver sejlet i vandet ud for Aarhus.

Parret, der sidste år i starten af septemper skrev dansk sejlsportshistorie i Portugal som den første danske kvindeduo, der vandt VM-guld i bådklassen 49erFX, skal ud i deres første sejladser på lørdag, men er først startet på VM-forberedelserne i starten af juli, fordi Jena Mai Hansen gennem de seneste måneder har haft hele sit fokus rettet mod den store og prestigefyldte havkapsejlads Volvo Ocean Race, hvor hun har været en del af besætningen på den dansk-amerikanske båd Vestas 11th Hour Racing.

Eneste 49erFX-start havde parret tilbage i foråret, hvor det blev til en sjetteplads i Trofeo Princesa Sofia på Mallorca.

- Det vil være drømmemålet at forsvare VM-guldet på hjemmebane, men det er nok ikke realistisk, selv om vi kender området. Vores mål er i første omgang at kvalificere en dansk 49erFX til OL i 2020, har Jena Mai Hansens makker Katja Salskov-Iversen sagt tidligere på året.

I alt 1400 deltagere fra 90 lande fordelt i 1100 både er med i det stort anlagte VM, som starter torsdag.