21. november 2018
Frederik Colberg er klar til at forsvare sin DM-doubletitel med ny makker. Foto: Hans Jørgen Johansen
Frederik Colberg er klar til at forsvare sin DM-doubletitel med ny makker. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Colberg i travlt DM-forsvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Colberg i travlt DM-forsvar
Lokalsport - 07. februar 2018 kl. 11:35
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med sine 39 år er OL-bronze-vinderen i mixeddouble Joachim Fischer ikke ligefrem et nyt ansigt i badmintonsporten, men til gengæld er han ny makker til den forsvarende danske doublemester, Frederik Colberg fra Holbæk, når 2018-udgaven af det danske mesterskab spilles i Ceres Park og Arena på Stadionvej i Aarhus fra onsdag til lørdag.

For et års tid siden tog snart 25-årige Frederik Colberg fusen på de fleste og vandt det danske mesterskab i herredouble sammen med sin dengang relativt nye makker Rasmus Fladberg. De to havde derefter et travlt badminton-år i 2017 med flere sejre og finalepladser i større europæiske turneringer. Det affødte et ønsket hop opad på verdenranglisten, men til manges overraskelse skiltes deres veje kort før årsskiftet, og dermed var vejen åbnet for den nye herredouble-konstellation, Frederik Colberg og Joachim Fischer, der spiller deres første turnering sammen ved det kommende DM.

Hvis alt går som Frederik Colberg ønsker sig, skal han fra formiddag til midt på aftenen onsdag ud i hele fire kampe. Colberg er nemlig også med på deltagerlisten i mixeddouble sammen med klub-makkeren i Gentofte, Line Christophersen.

Både i herredouble og i mixeddouble er succeskriteriet for Colberg og makker at nå kvartfinalerne.

- Vi håber og satser på at nå kvarten, hvor vi gerne vil være med til at drille de seedede par, siger Frederik Colberg med slet skjult henvisning til chancen for at møde den tidligere klubkammerat i Holbæk, Mads Pieler Kolding og makker Mads Conrad-Petersen, der træder ind i turneringens kvartfinaler - og i øvrigt ligner favoritter til at møde topseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen i lørdagens finale.

Værløse-spilleren Anna Thea Madsen fra Svinninge er klar til at jagte endnu en DM-medalje.

Den tidligere DM-sølvvinder er i gang med at genopbygge formen efter en langvarig skade, og hun viste glimrende takter i december, hvor hun nåede semifinalen i Italian International og vandt Irish Open. Til DM skal Madsen, der ikke har generobret nok ranglistepoint til at blive seedet i turneringerne, i første runde møde Iben Bergstein fra Højbjerg.

Holbæk Badminton Klubs spillende træner Line Kruse og den unge Jakob Lindqvist skulle var egentlig tilmeldt DM. Men på grund af studiepres kunne Kruse ikke nå til Århus til onsdagens opgør, og parret måtte derfor melde afbud.