18. oktober 2021
Den tidligere Holbæk-kæmper Liva Tanzer sluttede sin junior- og ungdomstid som U21-verdensmester. Ved næste måneds EM kæmper hun ikke mindst for at kvalificere sig til næste års World Games.
Den tidligere Holbæk-kæmper Liva Tanzer sluttede sin junior- og ungdomstid som U21-verdensmester. Ved næste måneds EM kæmper hun ikke mindst for at kvalificere sig til næste års World Games.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: World Games er Livas store mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

World Games er Livas store mål
Lokalsport Nordvestnyt - 24. juni 2021 kl. 18:00
Af Anders Vestergaard

Hun missede DM i starten af 2020 og har dermed ikke været i stævne-aktion siden VM i december 2019 på grund at corona-krisen.

Men nu lysner det for den tidligere ungdomsverdensmester i Ju-jitsu, Liva Tanzer, der er født og opvokset i Holbæk, hvor hendes forældre stadigvæk bor.

Den 22-årige Ju-jitsu-kæmper, der nu klubmæssigt repræsenterer Herlev, er nemlig en ud af otte danskere, der er udtaget til EM i tyske Maintal midt i juli, og målet er at komme på podiet, som hun med bronzemedaljer om halsen har været det ved VM i 2018 og 2019 og ved EM i 2019.

For podiepladsene giver ikke alene hyldest og medaljer, men endnu vigtigere kaster pladserne på skamlen vigtige point af sig i bestræbelserne på at komme med til det prestige-fyldte World Games i Birmingham i 2022.

Fire kæmpere kvalificerer sig direkte til legene, der er for en lang række sportsgrene uden for det olympiske program, og lige nu ligger Liva Tanzer på fjerdepladsen i kvalifikationen.

- Så det er spændende og meget nervepirrende. Men selv om jeg da godt kunne tænke mig at få mere end de bronzemedaljer, jeg har opnået i de seneste tre store mesterskaber, er mit klare mål først og fremmest at skrabe point nok sammen til at kunne kvalificere mig til World Games, fortæller Liva Tanzer, der nu bor på Amager og netop har afsluttet idræts-studiets andet semester på Københavns Universitet.

Manglede nogle at slå på
Hun synes, at det kan være svært at bedømme sine muligheder ved det kommende EM oven på en lang corona-pause, hvor hun ikke har været i kamp, men har gjort sit for at komme i fysisk og konditionel form.

- Ret hurtigt efter nedlukningen fik jeg trænings-skemaer, så jeg med det samme vidste, hvad jeg skulle og hvornår. Jeg synes jeg er kommet godt igennem perioden og har også kunnet træne fysisk via zoom. Det har været fint, selv om jeg har manglet nogle at slå på, smiler Liva Tanzer, der i noget tid har kunnet træne sammen med landsholdet - bortset fra den pause hun måtte holde på grund af en brækket finger.

Liva Tanzer, der i 2018 sluttede sin mesterskabs-rige junior- og ungdomstid med at blive U21-verdensmester, kæmper i vægtklassen under 70 kilo og får som noget sjældent selskab af en ung dansker i samme vægtklasse, da den 20-årige debutant Freja Jäger Poulsen også er med i Tyskland.

- Hun kommer fra Jylland, så jeg har ikke mødt hende så tit, men hun er da med til at presse mig, så jeg gør mit bedste, siger den tidligere Holbæk-kæmper, der skal i EM-ilden første gang søndag den 18. juli.

Rejser du til udlandet i år?