22. juni 2021
Simon Vallentin og Peter Egholm er klar tilat køre Stoholm Au2service Rally i Nordjylland i deres Hyundai i20 R5.
Simon Vallentin og Peter Egholm er klar tilat køre Stoholm Au2service Rally i Nordjylland i deres Hyundai i20 R5.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallentin vil frem i DM-feltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallentin vil frem i DM-feltet
Lokalsport Nordvestnyt - 14. maj 2021 kl. 10:54

Rallyparret Simon Vallentin og Peter Egholm klar til nyt møde med en sværm af kompetente konkurrenter.

- Vi ser frem til at avancere fra vores slutplacering i Rally Himmerland. Der er mange kvalificerede konkurrenter, og vi kommer denne gang til at køre i mørke og på hastighedsprøver, som vi ikke før har kørt. Men vi er klar, siger Simon Vallentin, der sammen med co-driver Peter Egholm er bag rattet i en toptrimmet Hyundai i20 R5 i lørdagens afdeling af Dansk Super Rally 2021 - Stoholm Au2service Rally i Nordjylland.

Ved åbningsløbet i Himmerland satsede Hyundai-duoen på en placering i Top 5, og sluttede på en generel sjetteplads, kun 13 sekunder efter sidste års vinder af Dansk Super Rally, Martin Johansen, på femtepladsen.

Ved premieren for det nye Hyundai Rally Team Danmark lagde Vallentin og Egholm ud med den 4-hjulstrukne Hyundai i20 i basisopsætning, før de begyndte at arbejde med indstilling og dækmontering. Gradvist blev der skruet op for tempoet, og det endte med dagens hurtigste tid på løbets sidste hastighedsprøve, den såkaldte powerstage, som giver fem ekstra point til den hurtigste bil i hver klasse. Så foruden lørdagens DM-afdeling er de på fjerdepladsen i RC2-klassen og på niendepladsen i Dansk Super Rally. En tilfredsstillende start for det nye rallyteam.

- Vi havde ingen forventning om at vinde Rally Himmerland, men satsede på at slutte tæt på toppen, og det lykkedes. Denne gang bliver det anderledes. Både fordi vi nu har prøvet bilen og arbejdet sammen med vores polske serviceteam, og vil sætte tempoet op. Også fordi rallyet først starter sidst på eftermiddagen og køres på nye og ukendte hastighedsprøver, siger Simon Vallentin.

- Der er mange konkurrenter. Alene i vores klasse er vi 12 i R5-biler og vi var fire, som skiftedes til at sætte de hurtigste tider i den første DM-afdeling. Det viste, at der er adskillige kompetente rivaler, siger Simon Vallentin

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?