18. april 2021
Trek-holbækkerne Mads Pedersen og Jakob Egholm er med, når den belgiske åbningsweekend starter lørdag.
Trek-holbækkerne Mads Pedersen og Jakob Egholm er med, når den belgiske åbningsweekend starter lørdag.
Foto: Trek Segafredo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trek-holbækkere klar til brosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trek-holbækkere klar til brosten
Lokalsport Nordvestnyt - 26. februar 2021 kl. 15:16
Af Anders Vestergaard

Den nu tidligere verdensmester Mads Pedersen sæsondebuterede allerede i starten af måneden i det lille men stærkt besatte franske etapeløb Etoile de Besseges.

arrow Læs også: Mads Pedersen tog hævn for nedtur: Vi gjorde det perfekt

Han lagde ud med en tredjeplads på første etape og kom på anden etape i fokus for på akrobatisk vis at undgå et styrt. På den afsluttede enkeltstart gjorde han ikke det store væsen af sig, og Pedersen sluttede samlet som nummer 70.

Siden har han ikke været i løbsaktion, fordi det følgende løb på hans forårskalender, Voltoao Algarve, blev aflyst. Hans holdkammerat og gode ven fra Holbæk Jakob Egholm skulle også have været til start i Etoile de Besseges, men blev i sidste øjeblikket valgt fra, fordi en af holdets store stjerner, hajen fra Messina, Vincenzo Nibali, skulle være med i stedet.

Og i sin sæsondebut som World Tour-rytter i det spanske endagesløb Clasica de Almeria fjorten dage senere måtte Egholm stå af cyklen i en forplejningszone godt halvvejs på grund af sygdom.

Men i weekenden er begge ryttere efter alt at dømme på cyklen igen, når brosten-sæsonen skydes i gang med lørdagens Omloop Het Nieuwsblad og søndagens Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

To endagesløb i den belgiske åbningsweekend, som traditionelt markerer sæsonstarten på de store historiske løb i Europa. Begge løb bruger mange af de samme stigninger som også skal overvindes i den store forårsklassiker Flandern Rundt.

Lørdagens Omloop Het Nieuwsblad er en såkaldt semiklasikker for brostensspecialister, som for eksempel Mads Pedersen, der tidligt i karrieren vandt juniorernes Paris-Roubaix og også drømmer om at komme først i seniorernes udgave midt i april.

Lørdagens strabadser i Omloop Het Nieuwsblad slutter for fjerde gang i løbets lange historie med den gamle finale fra Flandern Rundt, Muur van Geraardsbergen og Bosberg umiddelbart før målstregen.

En ordentlig mundfuld

En ordentlig mundfuld for Jakob Egholm i sin brostensdebut, hvor han undervejs skal støtte Mads Pedersen og Jasper Stuyven, der i øvrigt vandt løbets 2020-udgave.

Trek Segafredo stiller - udover Pedersen, Egholm og Stuyven - op med Edward Theuns, Alex Kirsch, Ryan Mullen og Charlie Quarterman.

Øvrige danske deltagere er Søren Kragh, Kasper Asgreen, Casper Pedersen, Andreas Kron, Mads Würtz, Mathias Norsgaard, Emil Vinjebo og Christopher Juul.

arrow Mads Pedersen støder Asgreen af tronen i Kuurne
28. februar 2021 kl. 16:49 Opdateret: kl. 17:09
arrow Skuffende brostenspremiere for holbækkere
27. februar 2021 kl. 18:21 Opdateret: kl. 18:21
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?