1. oktober 2020
Svebølle og Jonas Thomsen er tilbage i serie 1 efter skrivebords-afgørelsen fra DBU Sjælland. Foto: Anders Vestergaard
Svebølle og Jonas Thomsen er tilbage i serie 1 efter skrivebords-afgørelsen fra DBU Sjælland. Foto: Anders Vestergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Serie-sæsonen indstilllet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Serie-sæsonen indstilllet
Lokalsport Nordvestnyt - 18. maj 2020 kl. 10:50
Af Brian Jensen

DBU Sjælland er gået i fodsporene fra forbundsbrødrene i DBU Jylland og DBU Fyn og har besluttet, at resten af sæsonen i seriefodbolden skal indstilles som følge af den langvarige nedlukning på grund af corona-virus.

Resultaterne fra efteråret 2019 skal derfor bruges til at afgøre op- og nedrykninger - dog venter man en afklaring af danmarksserien, der hører under DBU.

- Da vi i marts måned lukkede ned i idrætten grundet Corona, kunne vi ikke forestille os, at vi ville ende med at tage den beslutning, som vi nu træffer.

- Nogle vil synes, det er den rigtige beslutning, mens andre synes den er helt forkert. Det har vi fuld forståelse for, men vi har vurderet, at der er behov for at skabe ro og afklaring, så de frivillige kan få lov til at holde fokus på at genetablere klublivet, siger DBU Sjællands formand, Jakob Koed.

Det er blandt andet de mange restriktioner omkring klubhuse, toiletter og omklædningsrum, når der skal spilles kampe, der får DBU Sjælland til at afblæse forårssæsonen.

Beslutningen indebærer, at halvårsturneringerne annulleres, fordi der kun i enkelte turneringer var spillet få kampe. I helårsturneringerne kommer resultaterne fra efteråret til at tælle, da alle hold har mødt hinanden en gang, med mindre kampene er blevet udsat, afbrudt eller aflyst.

- Fodbold er en konmurrencesport, hvor trænere, ledere og spillere har investeret for meget i efterårets turnering til, at vi blot vil annullere resultaterne. Vi har vurderet, at det sportsligt set er den mest fair løsning, at resultaterne fra efteråret benyttes i forhold til op- og nedrykning, udtaler Jakob Koed på DBU Sjællands hjemmeside.

Pokalturneringerne udsættes til afvikling efter sommerferien.

Op- og nedrykningerne kan stadig blive påvirket af, hvor mange der skal rykkes ned fra danmarksserien. Men det ligger fast, at serie 2-topholdet Svebølle med førstepladsen rykker op i serie 1. I tilfælde af fem nedrykkere fra danmarksserien, vil serie 1-holdet Holbæk United, der ligger tredjesidst, rykke ned i serie 2.

I sjællandsserien slutter Tuse på femtepladsen, og træner Freddy Andersen kan begynde at kigge frem mod næste sæson.

I serie 1 slutter Fårevejle på femtepladsen, Raklev som nummer syv og HB&I's andethold på ottendepladsen.

I serie 3, pulje 6, slutter Tuse Næs BK på sidstepladsen og rykker ned. TFC Odsherred slutter på tredjepladsen. med Hagested, Raklev, Vipperød og Tølløse på de næste pladser. Tuse kan på andenpladsen stadig komme i spil til en oprykning.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?