24. januar 2021
44-årige Daniel Nielsen fra Kalundborg Billard Club blev dansk mester i Fri Carambole.
44-årige Daniel Nielsen fra Kalundborg Billard Club blev dansk mester i Fri Carambole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så rødt og vandt DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så rødt og vandt DM
Lokalsport Nordvestnyt - 24. november 2020 kl. 11:25
Af Anders Vestergaard

Med sin største serie nogensinde i den efterhånden lange karriere, blev Daniel Nielsen fra Kalundborg Billard Club forleden dansk mester i billardsportens Fri Carambole.

Seks mand spillede i Grøndalcenteret i København alle mod alle i finalerunden, hvor 44-årige Daniel Nielsen vandt samtlige kampe og dermed nåede de maksimalt 10 matchpoint foran storfavoritten og den tidligere mangedobbelte danmarksmester Dan Nielsen fra KBK, der nåede otte point.

I Fri Carambole, hvor rødt - som mange måske kender fra keglebillard og skomager - giver et point, er det første spiller med 300 point, der vinder kampen.

I et af finalerundens kampe skulle Daniel Nielsen blot bruge to indgange til at nå de 300 point. Først gik han til bordet uden huller og lavede 79 point, og da han kom til igen lukkede han simpelthen kampen med sin rekordserie på 221 gange rødt, hans bedste nogensinde.

En kæmpe forløsning
Det var Daniel Nielsens første DM-titel, og han var selv lidt overrasket over det fine resultat blandt landets absolutte carambole-elite med den erfarne sølvvinder Dan Nielsen, der har vundet DM 41 gange tidligere, i spidsen.

- En kæmpe forløsning, og det har selvfølgelig givet blod på tanden til at forsøge at vinde DM igen næste år, fortæller Daniel Nielsen.

Han bor sammen med sin kone og deres fire-årige søn på Frederiksberg i København, men har medlemskort i og spiller for Kalundborg Billard Club, selv om han oftest træner i KBK/BNV - fusionsklubben siden 2009 mellem de to traditionsklubber Københavns Billard Klub og Billardklubben Nordvest.

Daniel Nielsen er uddannet tømrer og arkitekt, og da han skulle bygge sit selvtegnede sommerhus i Kalundborg, fik han undervejs lyst til at genoptage billardsporten, som han blandt andet på grund af uddannelse lagde på hylden i 2003, selv om han dengang trænede meget og var blandt en gruppe unge Team Danmark-støttede talenter.

- Dengang følte jeg ikke, at jeg blandt mange dygtige spillere fik forløst mit talent godt nok, og så stoppede jeg. I 2016 fik jeg lysten tilbage, mens jeg byggede og tænkte, at Kalundborg Billard Club var oplagt, fortæller Daniel Nielsen, der i almindelighed træner et par gange om ugen og op til turneringer går til bordet i Kalundborg eller København noget oftere.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?