15. maj 2021
Mathias Rysgaard kom ikke under OL-kravet i Stockholm i weekenden, men en personlig rekord på 50 meter fri giver håb om OL-kvalifikation. Næste mulighed for at kvalificere sig er Danish Open i næste uge.
Mathias Rysgaard kom ikke under OL-kravet i Stockholm i weekenden, men en personlig rekord på 50 meter fri giver håb om OL-kvalifikation. Næste mulighed for at kvalificere sig er Danish Open i næste uge.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rysgaard et svømmetag nærmere OL-kravet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rysgaard et svømmetag nærmere OL-kravet
Lokalsport Nordvestnyt - 12. april 2021 kl. 10:43
Af Anders Vestergaard

I slutningen af marts svømmede han 50 meter fri i tiden 23.21 sekunder.

arrow Læs også: Julie Kepp klarede OL-kravet

Det var personlig rekord, men den måtte allerede vige søndag, da Mathias Rysgaard fra Kalundborg tilbagelagde de 50 meter i ny bedste tid på 23.06 sekunder ved weekendens kvalifikations-stævne til OL og EM i Stockholm.

Rysgaard, der repræsenterer Hørsholm Svømmeforening og det nationale træningscenter NTC, har i nogle år arbejdet hårdt og målrettet frem mod en OL-billet, og i søndagens indledende heat kom han så lidt nærmere OL-kravtiden, der lyder på 22.01 sekunder.

Den nye bedste tid i Eriksdalsbadet rakte dog kun til en plads i B-finalen, hvor han blev nummer fire med tiden 23.19 sekunder.

På den dobbelte distance i 100 meter fri har Mathias Rysgaard en personlig rekord fra 2019 på 49.30 sekunder, og den står stadigvæk efter weekenden i Sverige, hvor han dog svømmede sig i A-finalen og her blev nummer fire i en ganske fornuftig tid på 49.58 sekunder.

Der er dog godt et sekund ned til OL-kravtiden på 48.57 sekunder.

Malmsten Swim Open i Stockholm havde deltagelse af de bedste svømmere i Europa, som alle jagtede en OL-billet til Tokyo eller et adgangstegn til EM på langbane i Budapest. Og i løbet af de fire konkurrencedage nåede tre danske svømmere de respektive OL-krav, mens seks svømmere kvalificerede sig til EM.

Indtil nu er i alt seks danskere klar til OL, mens ni svømmere skal til EM.

Næste chance for at kvalificere sig til OL og EM er ved Danish Open onsdag den 21 april.

arrow Rysgaard på rekordjagt i Sverige
07. april 2021 kl. 16:39 Opdateret: kl. 16:39
arrow Godkendt OL-kval efter dårlig optakt
08. marts 2021 kl. 12:22 Opdateret: kl. 12:22
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?