25. juni 2021
Jeppe Merling-Petersen scorer i Raklevs 3-1 sejr over Avarta i serie 1. Foto: Per Christensen
Jeppe Merling-Petersen scorer i Raklevs 3-1 sejr over Avarta i serie 1. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Raklev hentede første sejr i oprykningsspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Raklev hentede første sejr i oprykningsspil
Lokalsport Nordvestnyt - 17. maj 2021 kl. 12:54
Af Brian Jensen

Raklev avancerede en enkelt plads i tabellen, da serie 1-holdet lørdag hentede den første sejr i oprykningsspillet i serie 1. På hjemmebane blev Avartas andethold besejret med 3-1, og med de tre point hoppede Raklev fra sjettepladsen op som nummer fem - foran netop Avarta.

Gæsterne fik faktisk sendt bolden i netmaskerne allerede i det tredje minut, men scoringen blev til hjemmeholdets lettelse underkendt for offside. Avarta nåede at sende tre afslutninger afsted mod Raklevmålet i det første 10 minutter, mens Josvein Sivertsens langskud over mål efter et kvarter var værternes første tilnærmelse.

Midt i første halvleg måtte Raklev skifte en skadet Christian Høegh Jensen ud, og Jeppe Merling-Petersen overtog pladsen på højrekanten. Han fik - sammen med tilbagevendte Simon Müller Nielsen - testet Avarta-keeperen et par gange. I første halvlegs sidste minut måtte Raklev-målmand Nikolaj Edling hive en redning frem efter et frispark. I det næste angreb sendte Mathias Bodholt bolden frem til Merling-Petersen, der fandt angriberen Marcus Stoltenberg med en høj aflevering. Stoltenberg løftede smart bolden over Avarta-keeperen og scorede kampens første mål - med første halvlegs næstsidste spark. Raklev satte i realiteten tingene på plads i de første minutter af anden halvleg. Stoltenberg betalte tilbage og gav en assist til Merling-Petersen, der scorede sikkert. Fire minutter senere var Stoltenberg igen i oplæggerens rolle, da han i et kontra-angreb spillede Simon Müller Nielsen helt fri.

Med 3-0 på måltavlen og 35 minutter tilbage var det svært at få øje på, hvordan Avarta skulle true sejren. I den næste periode havde gæsterne overvægt i boldbesiddelse, men Raklev forsvarede sig disciplineret og energisk. Især forsvareren Marcus Traber var solid og sikker i forsvarsaktionerne, både på jorden og i luften.

Avarta fik alligevel chancen for at spille sig tilbage i opgøret. Gæsterne fik reduceret til 3-1 på et hovedstød midt i anden halvleg og få minutter senere begik Nikolaj Edling et klart straffespark, da han fældede Avartas Abdoulie Manneh i feltet.

- Den var god nok, jeg tror faktisk jeg ramte ham med begge ben, erkendte Raklev-keeperen efter opgøret.

Avartas målscorer, Mathias Thorlacius, fik til opgave at sparke straffesparket, som han sendte forbi stolpen. Endnu en reducering havde uden tvivl givet Avarta blod på tanden og kunne have udløst gummiben hos hjemmeholdet.

I stedet løb tiden på måltavlen ud, uden nævneværdige chancer i kampens slutning.

Raklev mere kyniske
Avarta-træner Marc Brendle ærgrede sig naturligvis over det brændte straffespark. Han mente samtidig, at det havde været et jævnbyrdigt opgør.

- Jeg synes faktisk, at det var en lige kamp. Jeg har en følelse af, at vi var bedre fysisk og jeg tror, at Raklev spillere er trætte nu. De er bestemt ikke bedre i det åbne spil, men mere kyniske, lød det fra Avarta-træneren, der aldrig helt så sine spillere have styr på Marcus Stoltenberg, der endte med en scoring og to oplæg.

- Vi vidste godt, at vi skulle passe på Stoltenberg, det er ham der scorer målene her. Det lykkedes ikke helt. Ingen tvivl om, at Raklev havde forberedt sig godt, jeg tror de så os mod Herfølge. De spillede i hvert fald anderledes end i efteråret og vi havde svært ved at åbne deres tremandsforsvar. Vi fik aldrig spillet bolden ud i frimærkerne, bemærkede Brendle, der også ærgrede sit over Avartas indledning på anden halvleg.

- Efter syv minutter stod der 2-0, det var ikke lige gameplanen, sagde træneren.

Trænerkollegaen Steen Nissen havde ros til modstanderne.

- Jeg synes, Avarta var gode, jeg kan godt lide deres måde at spille på, teknisk og taktisk, det er en fornøjelse at se på. Det er lidt den samme måde vi gerne vil spillle på. Vi spillede godt i dag og arbejdsraseriet viste, at vi ville vinde, sagde Nissen og lagde ekstra tryk på »ville«.

- I dag var vi gode i begge ender af banen. Vi stod defensivt godt og lavede nogle gode kasser, mente Raklev-træneren, der åndede lettet op, da gæsterne misbrugte straffesparket.

- Det havde været en gamechanger. Avarta har fysik som et divisionshold og vi kunne være med i 60 minutter. Så var det hårdt arbejde derfra. Vi kan være os selv bekendt i dag, sagde Nissen, der nu har tre kampe tilbage før sommerferien.

- Vi har nået målsætningen om at undgå nedrykning, så nu er målet at blive bedre kamp for kamp, erklærede træneren.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?