19. januar 2021
Der var regnbuetrøjer og guldmedaljer til Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund ved VM i Berlin i februar 2020.
Der var regnbuetrøjer og guldmedaljer til Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund ved VM i Berlin i februar 2020.
Foto: Morten Sørensen/Kacper Pempel/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny Holbæk-rytter blev Årets Sportsnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Holbæk-rytter blev Årets Sportsnavn
Lokalsport Nordvestnyt - 02. januar 2021 kl. 22:53
Af Christian Dahl og Ritzau

Lørdag aften blev det danske de danske verdensmestre i fire kilometer holdforfølgelsesløb hyldet som vindere af Årets Sportsnavn 2020.

arrow Læs også: Fra karrierestop via verdensrekord til Holbæk

Blandt rytterne er Rasmus Lund, som har skrevet kontrakt med det Holbæk-baserede landevejshold Restaurant Suri - Carl Ras for den kommende sæson.

Dermed bliver hæderen på en måde hos Mads Pedersen. den nu tidligere verdensmester i landevejscykling fra Tølløse vandt sidste år titlen som Årets sportsnavn, og han er medejer af Restaurant Suri - Carl Ras, hvor Rasmus Lund altså skal køre i den kommende sæson.

Men prisen er altså givet for hans præstation ved VM i banecykling i Berlin, hvor han sammen med Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Frederik Rodenberg både blev verdensmester og tre gange satte ny verdensrekord.

- De fire unge ryttere begik en fuldstændig uhørt præsentation ved at tage verdensmesterskabet på så overlegen vis og samtidig sætte tre suveræne verdensrekorder på to dage, siger DIF's formand, Niels Nygaard.

- I holdforfølgelsesløb er Danmark oppe imod cykelstormagter, som målt på ressourcer burde slå det danske banelandshold hver gang. Men Danmarks Cykle Union ville i samarbejde med Team Danmarks eksperter det anderledes.

- De har derfor gennem flere års ambitiøst og intensivt arbejde skabt en guldraket, der overhaler alle stormagterne uden at se sig tilbage, lyder det fra DIF-formanden.

De øvrige nominerede til prisen var badmintonspilleren Viktor Axelsen og fodboldspilleren Pernille Harder.

arrow FAKTA: Her er alle medlemmer af Sportens Hall of Fame
02. januar 2021 kl. 22:43 Opdateret: kl. 22:44
arrow FAKTA: De seneste ti vindere af Årets Sportsnavn
02. januar 2021 kl. 22:25 Opdateret: kl. 22:26
arrow Guldduo får plads i dansk sports Hall of Fame
02. januar 2021 kl. 22:22 Opdateret: kl. 22:22
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?