24. januar 2021
Oliver Cafnik-Theill spiller næste sæson for Sønderjyske.
gallery icon

Se billedserie

Oliver Cafnik-Theill spiller næste sæson for Sønderjyske.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale talenter drager til Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale talenter drager til Jylland
Lokalsport Nordvestnyt - 10. juli 2020 kl. 11:11
Af Christian Dahl

- Malte er en angriber med en god fysik. Han er en rigtig dygtig afslutter, der kan skyde og score fra selv de skæveste vinkler, så at kalde ham for en god målscorer, med de tal vi har set i denne sæson, er også meget passende. Og derudover er han også tit i oplæggerens rolle. Han er en angribertype, der er meget resolut foran målet, og så har han en positiv tilgang til sit spil og sin udvikling. Han er selv meget refleksiv og kan se, hvor han kan forbedre sig på banen.

arrow Læs også: De støtter lokalt fodboldtalent

Ordene gælder den 15-årige kalundborgenser Malte Melin, og de kommer fra Flemming Broe, som er akademichef på FC Midtjyllands akademi og fortæller om Malte Melin på klubbens hjemmeside.

På akademiet er Malte Melin blevet optaget efter en U15-sæson, hvor han har lavet 22 mål i 22 kampe.

Trænet med
Siden han var U13-spiller har han ugentlig trænet med i FC Midtjylland, og allerede som U14-spiller flyttede han til Jylland. Men han kommer fra Kalundborg, og han spillede for Raklev, inden han tog til Slagelse og siden FC Midtjylland. Desuden har han gjort opmærksom på sig selv i skolefodboldturneringen for Nyrupskolen.

- Jeg har længe håbet på at kunne opnå en akademikontrakt. Det hele var meget nyt og spændende, da jeg skiftede til FCM. Så dengang gik jeg bare på banen, og gjorde det bedste jeg kunne. Men jo længere tid, der gik, jo mere kæmpede jeg også få at blive i klubben og komme op på akademiet. Jeg har været rigtig glad for min tid i FCM, og jeg glæder mig til at komme i gang på akademiet i Ikast, fortæller Malte Melin til FC Midtjyllands hjemmeside.

Holbækker til Haderslev

Også Oliver Cafnik-Theill fra Holbæk har valgt at prøve fodboldtalentet af i Jylland.

Der er dog både kilometermæssigt og prestigemæssigt et stykke mellem FC Midtjylland og deres berømmede akademi og Haderslev, hvor Oliver Cafnik-Theill skal gå på Det Blå Gymnasium og spille U17 for Sønderjyske.

- Det hele er gået meget hurtigt, og i sidste uge faldt det på plads med Sønderjyske. Oliver flytter 200 kilometer væk og skal til at stå på egne ben. Heldigvis har Talentcenter Haderslev en talentkoordinator, der holder sammen på trådene. Oliver skal bo i en ungdomsbolig på selve stadionet, og vi har givet vores tilsagn om, at de følger med i hans karakterer og fravær i gymnasiet, så det hænger sammen med studierne og fodbolden, fortæller Willy Cafnik-Theill, der er far til den 16-årige Oliver Cafnik-Theill.

Både Sønderjyske og FC Midtjylland spiller i U17 ligaen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?