24. september 2020
Holbæk spillede i weekenden mod Greve på Holbæk Stadion. Banen er ligesom resten af kommunens græsbaner nu lukket, så Holbæk må finde en anden løsning til lørdagens hjemmekamp.
Holbæk spillede i weekenden mod Greve på Holbæk Stadion. Banen er ligesom resten af kommunens græsbaner nu lukket, så Holbæk må finde en anden løsning til lørdagens hjemmekamp.
Foto: Brian Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk Kommune lukker alle græsbaner øjeblikkeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk Kommune lukker alle græsbaner øjeblikkeligt
Lokalsport Nordvestnyt - 15. august 2018 kl. 14:40
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Denne weekend skulle være starten på efterårets fodboldturneringer for alle lokale hold. Men de fleste får en lang næse.

arrow Læs også: Se hvilke baner, der åbner lørdag

Faktisk må de ikke engang træne.

Holbæk Kommune har onsdag besluttet at lukke alle kommunens fodboldbaner på græs i 14 dage. Gældende allerede fra onsdag den 15. august.

Det betyder, at al træning og kampafvikling for både ungdom og senior og både drenge og piger skal foregå på kommunens fire kunstgræsbaner i Holbæk, Tølløse, Mørkøv og Tuse. Det gælder fra Holbæk i danmarksserien og ned til de yngste ungdomsspillere.

Det kan virke paradoksalt, at banerne bliver lukket, når der endelig er kommet vand. Men det er ifølge Holbæk Kommune en nødvendighed.

- Græsset er total dødt. Når der bliver tacklet igennem, og der ikke er et rodnet til at holde på græsset, så ødelægger man banerne. Det begynder nu med at nogle enkelte sorter vokser, men det er ikke alle sorter, der er begyndt at vokse endnu. Nogle sorter er en til to uger om at komme i gang, og vi skal have gang i alle sorter, hvis vi skal have stabile græsbaner. Både de stærke og de mindre stærke og de tætte og de mindre tætte, siger Kim Radmer fra Vej & Park.

Kommunen fortæller dog, at man løbende holder øje med græsbanerne, og man håber at kunne åbne dem allerede efter otte dage i stedet for 14, hvis vejret arter sig. For man er helt klar over, at banelukningen medfører masseaflysninger af både kampe og træninger.

- Det er klart, at det giver nogle gener, men det ville give endnu flere gener, hvis vi smadrede banerne, siger Kultur & Fritidschef Brian Ahlquist.

Banelukningen gælder også skolernes brug af banerne.

arrow Enkelte baner åbner i weekenden
22. august 2018 kl. 15:48 Opdateret: kl. 15:48
arrow Holbæk-GVI udsat efter banelukning
16. august 2018 kl. 12:25 Opdateret: kl. 12:25
Har debatten om sexisme taget overhånd?