1. juni 2020
Michelle Leth Wehage fra Højby blev tirsdag nummer fem ved EM i 10 meter pistolskydning.
Michelle Leth Wehage fra Højby blev tirsdag nummer fem ved EM i 10 meter pistolskydning.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højby-skytte femtebedst i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højby-skytte femtebedst i Europa
Lokalsport Nordvestnyt - 20. marts 2019 kl. 13:14
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er helt vildt, og jeg kan næsten ikke være i mig selv. Det var en kæmpe oplevelse, og jeg synes, det er helt vildt, at det lykkedes for mig, og at det også gik så godt. Jeg er bare tilfreds og stolt og glad, og det kunne ikke være bedre.

Sådan sagde 16-årige Michelle Leth Wehage fra Højby tirsdag aften til Dansk Skytteunions hjemmeside, efter hun var blevet nummer fem i juniorernes EM-finale i 10 meter luftpistol.

Det store skyttetalent, der har legenden Susanne Meyerhoff fra Hvidebæk som træner, har aldrig tidligere været i en finale ved et internationalt mesterskab, og Danmark har ikke haft en pistolskytte i en EM-finale i 13 år.

Efter en halvnervøs start med 91 point skød Michelle Leth Wehage sig varm i kvalifikationen tirsdag eftermiddag. I anden runde ramte hun dog 95, og 98 ud af 100 i femte runde var stærkt medvirkende til, at hun kvalificerede sig til finalen.

Fire skytter sluttede på 564 point og skulle fordele de sidste tre finalepladser, men her var Michelle Leth Wehage næstbedst.

I finalen med otte skytter var hun derfor kvalificeret som nummer syv, men den placering forbedrede hun.

I finalen ryger skytterne ud en efter en, og Michelle Leth Wehage formåede altså at overleve de første tre runder, hvilket gav femtepladsen.

- Og så er man da lige en stolt træner - og 23 år siden dansk pistolskydning havde en junior i en finale til EM.Godt arbejde Michelle Leth Wehage - en fornøjelse at se dig kæmpe, skrev træner Susanne Meyerhoff efter finalen på Michelle Leth Wehages Facebook-væg.

Seneste danske EM-medalje på 10 meter luftpistol er i øvrigt Susanne Meyerhoffs fra EM i 2003.

Michelle Leth Wehage deltog sidste år for første gang ved juniorernes EM, og i efteråret 2018 var hun blot seks point fra en finaleplads ved juniorernes VM.

Danmark fik faktisk også en bronzemedalje tirsdag ved EM i skydning, men ikke i pistolskydning. Mikkel Damholt og Stephanie Grundsøe vandt bronze i mixed team i riffelskydning. Stephanie Grundsøe vandt desuden guld i 10 meter riffel mandag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?