10. juli 2020
Foto: Chresten Bergh.
Foto: Chresten Bergh.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Føler sig truet: Fodboldhold afviser at møde modstander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Føler sig truet: Fodboldhold afviser at møde modstander
Opdateret 09. oktober 2019 kl. 11:38
Lokalsport Nordvestnyt - 09. oktober 2019 kl. 10:49
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fodboldspillerne fra Hvidebæk ønsker ikke igen at møde RSFK Roskilde, som holdet tabte med 1-5 til i lørdagens serie 3-kamp. Hvidebæk-spillerne følte sig undervejs truet så alvorligt, at klubben har anmodet DBU Sjælland om ikke at spille returopgøret, der er planlagt til den 23. maj på Hvidebæk Stadion.

arrow Læs også: Hvidebæk har ingen sag hos DBU Sjælland

- Der var trusler fra både tilskuere og spillere. Vi blev truet med, at vi skulle dø, og vores nærmeste familie skulle voldtages. Tilskuere gik bag vores udskiftningsbænk og spurgte os, om vi vidste, hvad det var for nogle gangstere, vi spillede imod, fortæller Hvidebæk-træner Jimmi Jensen, der er rystet over episoden.

- Jeg har været træner i over 20 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger han.

Hvidebæk-træneren beretter, at han i kampens anden halvleg kaldte sine spillere til sig og erklærede, at hvis de hørte en trussel mere, så ville de forlade banen.

- Vi spillede bare for blive færdige. Vi har et meget ungt hold og spillerne turde slet ikke gå til dem, fortæller Jimmi Jensen, der mandag sendte en anmodning til DBU Sjælland om at trække sig fra den næste kamp mod RSFK.

- Vi vil trække os fra kampen. Min frygt er, hvis vi vinder, hvad der så vil ske. Jeg kan slet ikke overskue konsekvenserne. Men jeg er ligeglad med, om vi vinder eller ej, vi vil bare ikke møde dem igen, lyder det fra træneren.

Overreaktion

Hos RSFK, der står for Roskilde Sivas Fodbold Klub, kan man slet ikke genkende Hvidebæks beretning om kampforløbet.

- Det er slet ikke den oplevelse jeg har. Jeg har ikke hørt nogen trusler overhovedet, siger RSFK-træneren Zubeyr Aydemir, der stod på sidelinjen i lørdagens opgør.

- Det kan være, at de var frustrerede over at være bagud, det er en normal reaktion. Men hvis en af mine spillere blev truet, så ville vi gå fra banen med det samme, og hvis der virkelig har været trusler, så ville dommeren have stoppet kampen. Jeg kan slet ikke forstå det, i mine øjne er det en overreaktion, lyder det fra Aydemir.

DBU Sjælland bekræfter, at der er kommet en indberetning om opgøret fra Hvidebæk.

- På nuværende tidspunkt er der ikke en sag. Men det kan være, at der kommer en sag. Vi skal først have indberetninger fra alle parter, dommer, modstanderhold og hjemmebanehold. Når først vi åbner en sag, så kommenterer vi ikke på den. Men det kunne godt se ud som om der er en sag, siger kommunikationschef i DBU Sjælland, Peter Otto Vest Hansen.

DBU Sjælland forventer at have indberetninger fra de implicerede parter i løbet af de næste dage, og vil så tage stilling til sagen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?