16. juni 2021
Mathias Rysgaard (tv) fik torsdag sin første internationale medalje som seniorsvømmer.
Mathias Rysgaard (tv) fik torsdag sin første internationale medalje som seniorsvømmer.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EM-medalje til Mathias Rysgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EM-medalje til Mathias Rysgaard
Opdateret 06. december 2019 kl. 13:01
Lokalsport Nordvestnyt - 05. december 2019 kl. 23:28
Af Christian Dahl

Danmark fik torsdag de første medaljer ved EM i svømning på kortbane. Og en af dem hænger om halsen på kalundborgenseren Mathias Rysgaard.

arrow Læs også: Dansk landstræner i svømning godkender fem EM-medaljer

- Armen det er helt vildt jo. Det er min første internationale medalje, og det giver selvfølgelig et kæmpe selvtillidsboost, siger Mathias Rysgaard.

Den 21-årige crawl-svømmer vendte for en stund tilbage til rygsvømningen, som han oprindeligt svømmede i Kalundborg Svømmeklub, da han var første mand i vandet i holdkappen fire gange 50 meter medley for mixed hold.

Sammen med Tobias Bjerg, Emilie Beckmann og Emily Gantriis havde han om formiddagen kvalificeret Danmark til finalen, hvor de to kvinder blev skiftet ud med stjernerne Jeanette Ottesen og Pernille Blume. Jeanette Ottesen havde minutter tidligere taget bronze i 50 meter butterfly i præcis samme tid som Emilie Beckmann, som også fik bronze.

Med en forbedring af formiddagens tid med næsten et halvt sekund gave Mathias Rysgaard Danmark et godt udlæg. Men det var Pernille Blume, der emd en fantastisk slutspurt nåede forbi både Frankrig og Hviderusland og sikrede bronzen syv hundrededele af et sekund foran sidstnævnte.

Tiden var samtidig en forbedring af både den danske og den nordiske rekord med en hundredel sekund. Rusland på førstepladsen forbedrede USA's verdensrekord med 18 hundrededele af et sekund.

Skuffelse på 200 meter
Mens Mathias Rysgaard kunne juble over bronzemedalje og forbedret tid i holdkappen, var der tidligere torsdag en stor skuffelse individuelt.

Han havde sat næsen op efter en finaleplads og muligvis en dansk rekord i 200 meter fri, men han gik død på de sidste 75 meter og sluttede i en tid et stykke fra hans personlige rekord og langt fra finalen.

arrow God slutspurt sikrer Blume EM-bronze i 50 meter fri
08. december 2019 kl. 19:30 Opdateret: kl. 22:39
arrow Danske kvinder sikrer EM-bronze i holdkap i svømning
06. december 2019 kl. 20:31 Opdateret: kl. 20:48
arrow Flyvende start af Rysgaard
04. december 2019 kl. 18:33 Opdateret: kl. 18:33
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?