6. marts 2021
Danijel Djekic i sin debut-kamp som assistentræner for Holbæks 2. divisionshold mod Hvidovre i en træningskamp.
Danijel Djekic i sin debut-kamp som assistentræner for Holbæks 2. divisionshold mod Hvidovre i en træningskamp.
Foto: Anders Vestergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De små målsætninger er nået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De små målsætninger er nået
Lokalsport Nordvestnyt - 23. februar 2021 kl. 14:17
Af Anders Vestergaard

Børneflokken, som nu er oppe på fire i alderen fra nul til 10 år, fik ham ellers til at skrue lidt ned for træner-ambitionerne, men et uventet tilbud om at blive assistentræner for Holbæks bedste seniorhold i 2. division, kunne klubbens U19-træner Danijel Djekic hverken stå for eller sige nej til.

Og nu har den 30-årige familiefar fra Holbæk så været i fritids-embedet som assistent for cheftræner Lars Feist i en lille måneds tid efter Morten Rutkjær, der stoppede ved årsskiftet og fremover vil hellige sig jobbet som grønlandsk landstræner.

- Jeg havde egentlig lagt en fem-årig karriereplan sammen med talent- og sportschef Klaes Egel Rasmussen. Men så kom muligheden lidt hurtigere end jeg havde regnet med. Det er jeg glad for, siger Danijel Djekic, der siden 2013 har været vant til at være cheftræner for en række ungdomshold.

Nu føler han sig afklaret i sin nye rolle som assistentræner, hvor han trods alt ikke har lige så meget ansvar.

- Det passer mig godt at skulle arbejde sammen med Lars om de samme ting, som jeg også havde fokus på som U19-træner. Og som assistent skal jeg også nogle gange være et modspil til cheftræneren, hvis der altså er belæg for det, fortæller Danijel Djekic, som udover at lave video-analyse af både træning og kampe, også har fokus på divisionsholdets defensive træning, mens Fejst tager sig af offensiven.

Afstikker til Brøndby

Djekic tog i 2018 en afstikker til Brøndby, hvor han var tilknyttet talentcenteret Brøndby Masterclass. Her var han både træner og samtidig med til at udvikle og inspirere fodboldtrænerne i samarbejdsklubberne, inden han i 2019 vendte tilbage som U19-træner i Holbæk, hvor han som aktiv var en del af Holbæks andenholdstrup i serie 1 og i sjællandsserien.

Træneren, der civilt er ansat som it-specialist i Forsvaret, er i fuld sving med uddanne sig som A-licens-træner og skal til den udsatte eksamen sidst i marts, hvis ellers planen holder. Og, nå ja, han er også lige blevet træner på Stenhus Fodboldcollege.

En travl far til fire, der priser sig lykkelig for sin kone Nanna.

- Vi beder jo spillerne om at drømme, og jeg har da også selv ambitioner om at blive så god som muligt. Mange af mine små målsætninger er allerede nået, men det hele afhænger af hjemmefronten. Og her er Nanna en klippesten, der holder sammen på det hele, lyder det kærligt fra Danijel Djekic.

Før 2. divisionsholdets sidste træningskamp på udebane mod FC Roskilde på lørdag, glæder Holbæks assistent-træner sig over, at det relativt unge hold med en gennemsnitsalder på lige under 22 år, er i den rette form og har spillet fornuftige træningskampe mod en række andre divisionshold.

Mærkbar forskel

- På det sidste har det handlet om at give de spillere, som vi regner med i truppen til den første kamp så mange spilleminutter som muligt. En del af de helt unge havde jeg som U19-træner, men nogle mangler nok at slå helt igennem endnu, siger Danijel Djekic.

Han kan godt fornemme forskellen efter at have taget skridtet opad i trænerkarrieren.

- Tempoet er højere og erfaringen større. Og vi skal præstere hver eneste uge, siger 2. divisionsholdets assistentræner.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?