25. juni 2021
Der var godt med regn, da den danske cykelelite i april kørte løb i Odsherred. Lørdag skal eliten køre på en rundstrækning mellem Lumsås og Højby.Foto: Per Christensen
Der var godt med regn, da den danske cykelelite i april kørte løb i Odsherred. Lørdag skal eliten køre på en rundstrækning mellem Lumsås og Højby.Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelryttere dyster igen i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelryttere dyster igen i Odsherred
Lokalsport Nordvestnyt - 06. maj 2021 kl. 10:17
Af Christian Dahl

Odsherred får for anden gang i foråret besøg af den danske cykelelite, når Grand Prix Ejner Hessel og Segafredo lørdag bliver kørt i området mellem Lumsås og Højby.

Det er igen en klub fra Storkøbenhavn, der er arrangør af løbet. Lørdag er det Frederiksberg Bane- og Landevejscykelklub, der står bag løbet. I april var det Amager Cykle Ring, der arrangerede løb på Ordrup Næs.

Der er 11 løb lørdag, inden eliten 15.45 begiver sig ud på den 12 kilometer lange rundstrækning, som den køre ni gange.

Der er start og mål ved byskiltet i Lumsås på Stenstrupvej, og så kører rytterne ellers ad Oddenvej til Tengslemark, hvor feltet drejer til højre mod Højby ad Toftebjergvej, og lige uden for Højby drejer feltet igen til højre og kører retur mod Lumsås ad Stenstrupvej.

Hele ruten vil være afspærret for gennemkørsel lørdag fra klokken 8 til klokken 20.

Vinderen af løbet på Ordrup Næs, Tobias Mørch Kongstad fra Riwal Cycling Team, stiller igen op sammen med blandt andre holdkaptajn Rasmus Quade. Det samme gør toeren Marcus Snader fra BHS - PL Beton Bornholm, mens treeren William Blume Levy fra Team ColoQuick ikke er meldt til løbet.

Det er til gengæld det Holbæk-baserede Suri-Carl Ras, som stiller med ni ryttere.

Holdet må undvære Sebastian Fini, der er i Italien for at køre World Cup i mountainbike. Til gengæld er banelandsholdsrytteren Rasmus Lund med fra start for Suri-Carl Ras.

Holdet stiller i øvrigt med Sebastian Nielsen, Christian Lindquist, Mathias Larsen, Peter Busk, Markus Kramer, Malthe Thyssen, Nils Eigil Bradtberg og Julius Nowak Dalner.

På en måde vender Julius Nowak Dalner hjem. Inden holbækkeren kastede sig over cykling var han nemlig en passioneret rulleskøjteløber med flere DM-titler, og her startede han hos Rullerødderne i Højby, inden han tog til Næstved Inline Klub.

Odsherred Kommune fortæller i en pressemeddelelse, at de forventer over 500 ryttere fordelt over hele dagen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?