20. september 2021
Da PostNord Danmark Rundt havde mål i Kalundborg i 2017, var det Casper Pedersen, der vandt. I  august kan  Mark Cavendish gøre ham kunsten efter.
Da PostNord Danmark Rundt havde mål i Kalundborg i 2017, var det Casper Pedersen, der vandt. I august kan Mark Cavendish gøre ham kunsten efter.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cavendish skal sprinte i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cavendish skal sprinte i Kalundborg
Lokalsport Nordvestnyt - 02. august 2021 kl. 14:51
Af Christian Dahl

En af de største historier i årets udgave af Tour de France var genfødslen af sprinterikonet Mark Cavendish fra Deceuninck-QuickStep. Og han kommer formodentlig til at sprinte, når PostNord Danmark rundt har mål i Kalundborg på fjerde etape den 13. august.

Danmarks Cykel Union skriver fredag, at den 36-årige sprinter fra Isle of Man deltager i årets udgave af PostNord Danmark rundt.

- Når det her i 2021 er 10 år siden, at Mark Cavendish blev verdensmester på Geels Bakke, så er det fantastisk at kunne præsentere ham i spidsen for stærkt felt, med ikke mindre end 11 ryttere, som deltog i Tour de France i sidste måned. Samlet set rummer vores felt 41 etapesejre i Tour de France. Dertil kommer en perlerække af tidligere verdensmestre på både bane og landevej. Jeg synes, at de navne der nu begynder at blive meldt ind, bliver en god jubilæumsgave til de danske cykelfans. Når så de fire danske OL ryttere Rasmus Lund, Larsen, Mørkøv og Norman ligeledes kommer til start i Struer, er det svært ikke at være en glad mand. Det glæder mig også at se så mange af de danske World tour ryttere prioritere løbet. Flere naturligvis med ambitioner om at køre om den samlede sejr, siger Race Manager Jens Kasler ifølge Cyklingdanmark.dk.

Mads P på hjemmebane
Blandt de andre store cykelnavne, der har meldt deres ankomst er Jumbo-Vismas Dylan Groenewegen og Mike Teunissen og den regerende europamester Giacomo Nizzolo fra Qhubeka-Nexthash.

Desuden har en række store danske navne meddel,at de stiller op. Det gælder blandt andre den tidligere verdensmester Mads Pedersen fra Holbæk, der allerede inden sæsonen fortalte, at ville stille op. Han kommer dermed til at starte fjerde etape på hjemmebane.

Det ligger også fast, at fire mand fra det danske banelandshold ved Ol stiller til start. Det gælder både den tidligere OL-guldvinder Lasse Norman Hansen, Mark Cavendish lead out-man, Michael Mørkøv, den tidligere samlede vinder af PostNord Danmark Rundt Niklas Larsen og endelig Rasmus Lund, der på 4000 meter-holdet var med til sætte verdensrekord og vinde VM-guld i 2020.

Rasmus Lund kommer til start for Restaurant SuRi-Carl Ras med base i Holbæk. Holdets øvrige ryttere er i Tjekkiet for at forberede sig til løbet.

Fjerde etape af PostNord Danmark Rundt den 13. august bliver sidste chance for sprinterne for at vise sig frem. Lidt utraditionelt slutter løbet nemlig lørdag med en enkeltstart med start og mål på Frederiksberg Alle.

Synes du, at kommunen er der for dig?