26. maj 2020
Kim Tafdrup kan ikke forstå, hvorfor hans butik skulle være tvangslukket i to måneder, mens andre tøjhandlere måtte holde åbent.
gallery icon

Se billedserie

Kim Tafdrup kan ikke forstå, hvorfor hans butik skulle være tvangslukket i to måneder, mens andre tøjhandlere måtte holde åbent.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tvangslukket tøjhandler:'Håbet er lysegrønt'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvangslukket tøjhandler:'Håbet er lysegrønt'

Indehaver Kim tafdrup er glad for, at han igen kan slå dørene op til sin butik, efter den har været tvangslukket i to måneder

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 19. maj 2020 kl. 10:45
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Håbet er lysegrønt!". Sådan lyder fra tøjhandler Kim Tafdrup fra i Fredensborg, der er glad for, at være tilbage i sin butik Tafdrup Menswear.

Forretningen har ellers været lukket siden 17. marts, hvor den blev tvangslukket af politiet. Eller rettere to betjente fra Nordsjællands Politi udstak retningslinjer, så han ikke så anden udvej end at lukke sin butik.

Begrundelsen for at lukke butikken, var at forretningen, ligger i det her hedder Fredensborg Center, der på papiret er et center.

Det forklarede leder af vagtcentralen ved Nordsjællands Politi, Jan Hedager Olsen, da Uge-Nyt omtalte sagen i april.

"Det, der er afgørende, og det som vi skelner knivskarpt i mellem, er, om der er tag over centeret eller ej," lød det.

Jan Hedager Olsen forklarede endvidere, at Kim Tafdrups butik ikke var blevet tvangslukket, men at han blot havde fået anvisninger af politiet.

"Det er først, hvis han ikke overholder politiets anvisninger, at han vil få et påbud og senere en bøde," lød det fra Jan Hedager Olsen.

Har været tvangslukket

Set i bakspejlet er Kim Tafdrup dog ikke i tvivl:

"Kald det hvad du vil. I alles bog er jeg blevet tvangslukket. Det har været en meget bureaukratisk beslutning. Det giver ikke nogen mening, når man tager større butikker i gaden, der kan tiltrække flere mennesker end jeg kan. Jeg kan ikke samle 10 mennesker på én gang, så at sige, at man bliver syg af det, det er fuldstændig åndsvagt," siger han og tilføjer:

"At politiets jurister så skelner mellem tvangslukket og et påbud, det er folk jo ligeglade med. Vi spurgte jo også om vi ikke kunne åbne igen efter fire fem uger og der fik vi at vide, at hvis vi gjorde det, så ville vi få en bøde. Så vi har været tvangslukket," understreger han overfor Uge-Nyt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?