13. juni 2021
Per Frost Henriksen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Per Frost Henriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Festlig åbning af bådfarten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Festlig åbning af bådfarten

Der var mange festlige indslag, da Esrum Sø bådfart forleden blev åbnet

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 03. juli 2020 kl. 08:00
Af Per Frost Henriksen

ÅBNING Intet bliver gjort halvt, når Esrum Sø Bådfart og 36 frivillige tager fat. Bådfarten blev åbnet med både sejltur på Esrum Sø i bådene Rolf og Viking og dernæst en stemningsfuld Venedig aften med kongelig operasanger Lars Bo Ravnbak som festlighedernes højdepunkt.

Chaluphuset for enden af Skipper Alle emmede af historie, hygge og glæde. Skibsredder Ole Birch bandt det hele sammen og både borgmester Thomas Lykke Pedersen og Christian de Jonquieres holdt veloplagte taler.

På sejlturen var der fortællinger om stedets kulturarv og kong Frederik den IV rejser til Venedig. Advokat og tidligere byrådsmedlem Christian de Jonquières og kammerherre, oberst, tidligere slotsforvalter John Kidde var ivrige fortællere på henholdsvis Rolf og Viking.

Sang i det historiske rum

Det hele endte i den store finale i Chaluphuset, hvor gæsterne sad bænket på fine stole med røde tæpper og nogle sad skvulpende i båden Viking og gav et fint bagtæppe af lyd til den smukke sang.

Tenoren Lars Bo Ravnbak mestrede det hele og sang det historiske rum op så de flyvende svaler sang med, flere numre i festlig fællessang sammen med publikum

Alt i alt en særlig festlig aften, der trak tråde helt tilbage til Fredsaftalen for den Store Nordiske Krig, der netop blev underskrevet i juli for 300 år siden.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM