21. januar 2021
Fredensborg Kommune har udviklet en ny beregner til normeringer af daginstitutioner, og det glæder Hanne Berg (SF), der er næstformand i Børne- og skoleudvalget.
Fredensborg Kommune har udviklet en ny beregner til normeringer af daginstitutioner, og det glæder Hanne Berg (SF), der er næstformand i Børne- og skoleudvalget.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF glæder sig over ny beregner til normeringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF glæder sig over ny beregner til normeringer

"Med det nye værktøj bliver der skabt klarhed over de reelle normeringer i kommunens daginstitutioner," lyder det fra Hanne Berg (SF)

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 29. juni 2020 kl. 14:30
Af Peter Mailand

Næstformand i Børne- og skoleudvalget, Hanne Berg (SF), kan slet ikke få armene ned over det nye værktøj, der skal fastlægge normeringer i kommunens daginstitutioner.

arrow Læs også: Nyt værktøj kan beregne normeringer i daginstitutioner

"SF foreslog allerede i april sidste år til et budgetseminar for byrådet, at vi skulle have en analyse af, hvad den reelle normering er på den enkelte daginstitution i kommunen," siger hun i en pressemeddelelse.

Efter pres fra forældre har et samlet Børne- og skoleudvalg fulgt SF´s ønske om en sådan analyse.

Nu har en arbejdsgruppe med repræsentanter fra forældre, administrationen, BUPL og FOA lagt en lokal rapport frem til drøftelse for Børne- og Skoleudvalget før sommerferien, og til brug for budgetforhandlingerne til august 2020.

Og det glæder næstformanden. "Det er fantastisk, at vi som den første kommune i landet har fået forelagt en metode, der nyder bred opbakning fra forældre, personale og administration til at "oversætte" de officielle, generelle opgørelser fra Danmarks Statistik til den reelle normering, der kan opleves i den enkelte institution," siger Hanne Berg og tilføjer:

Oversætter-tabel

"Med en "oversætter-tabel" kan vi få en afklaret politisk drøftelse med forældre og medarbejder om, hvor hurtigt vi skal nå op på reelle minimumsnormeringer på 3 børn pr. voksen for de 0-2 årige, og 6 børn pr. voksen for de 3-5 årige. Folketinget har aftalt, at vi senest i 2025 har pligt til at opnå minimumsnormeringer," siger Hanne Berg fortsætter:

"Mit politiske krav til budgetforhandlingerne til august i år er, at vi allerede til næste år skal være meget tæt på at opfylde målet med reelle minimumsnormeringerne for vuggestue- og børnehavebørn opgjort i hver enkelt daginstitution for sig i hele kommunen. Vi skal omprioritere penge, så vi kan ansætte så mange nye pædagoger og pædagogiske assistenter som muligt," siger hun.

Fakta:

I 2020 har vi formentlig opnået reel minimumsnormeringer for 0-2 års området, men fortsat højere end 6 børn pr. voksen for de 3-5 årige.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?