27. maj 2020
Hanne Berg (SF).
Hanne Berg (SF).
Foto: William Vest-Lillesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF: Arbejdsløse skal ikke presses under coronakrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF: Arbejdsløse skal ikke presses under coronakrisen

225 timers reglen er meningsløs, når det ikke er muligt at få et arbejde, mener Hanne Berg (SF)

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 26. marts 2020 kl. 06:43
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arbejdsløse der er ramt af coronakrisen skal ikke presses til at finde nyt arbejde. Sådan lyder det fra SF, der vil række hånden ud til folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse, under coronakrisen.

Og SF's Hanne Berg, kræver handling nu.

"Jeg foreslår, at byrådet straks dispenserer fra 225 timers reglen i denne vanskelige periode, hvor rigtigt mange melder sig arbejdsløse, og ikke har mulighed for at støve et job op," siger hun og fortsætter:

"225 timers reglen er meningsløs, når det ikke er muligt at få et arbejde. Jobcentrene og den kommunale indsats er sat på vågeblus, og derfor vil jeg have byrådet til at suspendere den voldsomme økonomiske straf over for disse familier," siger hun i en pressemeddelelse.

Som det er i dag skal man - hvis man har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse i sammenlagt ét år i løbet af de sidste 3 år, - have arbejdet mindst 225 timer inden for de seneste 12 kalendermåneder.

Ellers kan ens ydelse blive sat ned, og hvis man er gift, kan den helt bortfalde. Kun almindeligt u-støttet arbejde tæller med. Virksomhedspraktik og løntilskud tæller ikke med.

Hanne Berg vil tage sagen op i byrådet.

"Ålborg Kommune har gjort noget tilsvarende. Nu kræver jeg lokal handling i Fredensborg kommune. Jeg håber et flertal i byrådet støtter forslaget," lyder det fra Hanne Berg.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?