6. august 2020
Den nye affaldsordning rulles ud i Fredensborg Kommune i løbet af foråret.
Den nye affaldsordning rulles ud i Fredensborg Kommune i løbet af foråret.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny affaldsordning starter i boligforeninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny affaldsordning starter i boligforeninger

Først sidst på året kommer villaer med, når Fredensborg Kommune i løbet af foråret begynder at rulle den nye affaldsordning ud

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 13. januar 2020 kl. 10:24
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboere i boligforeninger skal snart til at sortere affaldet, når Fredensborg Kommune i løbet af foråret begynder at rulle den nye affaldsordning ud.

De første der kommer med på ordningen er boligforeninger i Kokkedal, Nivå, Fredensborg og Humlebæk og det præcise tidspunkt for, hvornår ordningen indføres for enfamilieboliger, er endnu ikke fastlagt, men et godt bud er tidligst ved slutningen af året, skriver Fredensborg Kommune i en pressemeddelelse.

Byrådet har tidligere besluttet, at den nye ordning skal indføres med en fleksibel tilgang. Alle husstande modtager i god tid trykt informationsmateriale om de nye ordninger samt en sorteringsvejledning. I informationsmaterialet beskrives også kravene til, hvor beholderne skal stå, dvs. indretning af adgangsvejen og pladsen.

Og det glæder borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

”I Fredensborg Kommune vil vi gerne bidrage til at skabe en mere bæredygtig fremtid for alle. Det kan vi gøre ved at sortere vores affald i de nye særskilte beholdere til glas, papir, pap, metal og plast”, siger han.

Kommunens borgere kan fremover sortere deres affald enten ved en kollektiv affaldsløsning i deres bebyggelse eller ved individuelle beholdere ved husstanden.

Også Flemming Rømer (DF), der formand for Infrastruktur- og Teknikudvalget, ser frem til at den nye ordning rulles ud.

”Når du har sorteret dit affald, sørger vi for - i samarbejde med Fredensborg Forsyning og Norfors - at affaldet bliver samlet ind, og at de forskellige affaldsfraktioner bliver holdt adskilt helt frem til behandlingsanlæggene. Dermed sikrer vi, at sorteringen gør en forskel og alt ender, hvor det skal”, siger han.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?