27. februar 2020
Thomas von Jessen (K).
Thomas von Jessen (K).
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K: Venstres forslag er fuldstændig uforsvarligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K: Venstres forslag er fuldstændig uforsvarligt

Venstres pædagogmedhjælper-forslag koster 40 millioner kroner og vil hæve forældrebetalingen med 30 procent, lyder det fra Thomas von Jessen

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 18. januar 2020 kl. 08:00
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres forslag om at afsætte 10 millioner til 75 pædagogmedhjælpere skydes ned af Thomas von Jessen (K).

"Venstres forslag er fuldstændig uforsvarligt. Det vil koste 40 millioner kroner i hele budgetperioden og hæve forældrenes egenbetaling med 30 procent," siger han til Uge-Nyt.

Da sagen tirsdag blev behandlet i Børne- og skoleudvalget, vedtog udvalget at nedsætte en arbejdsgruppe, der blandt andet skal undersøge, hvordan regeringens krav om minimumsnorimeriger skal udmøntes lokalt i daginstitutionerne.

Thomas von Jessen vil afvente arbejdsgruppens arbejde.

"Vi ved endnu ikke, hvordan regeringens krav om minimumnormeringer vil udmønte sig konkret. Det er jo noget af det som arbejdsgruppen skal finde ud af," siger han.

Hvis Regeringens krav om minimumnormeringer betyder, at kommunerne skal ansætte langt flere hænder i daginstitutionerne, så mener Thomas von Jessen, at det er bedre, at efteruddanne pædagogmedhjælperne.

"Hvis det er sådan, at vi får pistolen for tindingen, og vi bliver pressede, så mener jeg, at vi skal iværksætte et ret omfattende efteruddannelsesprogram, hvor vi i første omgang efteruddannelse og opgraderer pædagogmedhjælpere til pædagoger," siger han til Uge-Nyt.