19. september 2021
På fredag går den lokale kunstergruppe UniArt fra Fredensborg i gang med at udsmykke byens gamle posthus.
På fredag går den lokale kunstergruppe UniArt fra Fredensborg i gang med at udsmykke byens gamle posthus.
Foto: Tim Juel-Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra øjebæ til kunst: Lokal kunstnergruppe til angreb på det gamle posthus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra øjebæ til kunst: Lokal kunstnergruppe til angreb på det gamle posthus

Om en uge begynder den lokale kunstergruppe UniArt egne værker op på den tomme bygning

Opdateret 07. februar 2020 kl. 11:33
Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 07. februar 2020 kl. 11:30
Af Fred Jacobsen

Indtil det er helt afklaret hvad der skal ske med det gamle posthus i Fredensborg, vil den tomme bygning blive noget helt andet at se på end den kedelige tomme bygning, den fremsrtår som nu.

arrow Læs også: Skiftedag på det gamle posthus

Det vil den lokale kunstergruppe UniArt sørge for: Fredag 14. februar omkring kl. 10 dukker medlemmer af gruppen op med stiger og kunstværker og går så i gang med at forskønne bygningen, oplyser Tim Juel-Jacobsen fra UniArt til Uge-Nyt.

"Vi har fået tilladelse af bygningens ejere at udsmykke vinduerne i stueplan. Så vi møder op med stiger og vores værker og går i gang," fortæller Tim Juel-Jacobsen.

Det første projekt

Det er Dansk Ejendomsinvest ApS, der ejer bygningerne - og udsmykningen sker efter henvendelse fra kunstergruppen til ejerne.

"Det er vores første projekt som gruppe. Vi tænker, at projektet kan være til glæde for forbipasserende og ikke mindst for byens borgere, der har ventet så længe på, at der kommer liv i bygningen," tilføjer Tim Juel-Jacobsen.

Der er tale om at udsmykke otte vinduer i stueplan med kunsternes egne værker, som kunstnerne har fordelt imellem sig.

Det sker ved, at værkerne klistres op over vinduerne og vil være der et halvt års tid, når håndværkerne efter planen rykker ind for at renovere bygningen på Helsingørsvej 2.

Sundhedscenter

Fredensborg Byråd besluttede på sit seneste møde 27. januar principielt at give borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) fuldmagt til at indgå en lejeaftale med netop Dansk Ejendomsinvest ApS. Målet er at sikre plads til byens lægehus midt i byen og også, at der kan indrettes kommunale sundhedsfunktioner i bygningen, så der skabes et sundhedscenter i Fredensborg.

Ny gruppe

Kunstnergruppen UniArt er en forholdsvis ny sammenslutning og består af kunstnere, der bor rundt omkring i Fredensborg Kommune.

"Alle andre end mig har deres værksteder i Fredensborg Kommune, men vi bor allesammen i kommunen," fortæller Tim Juel-Jacobsen, der har sit eget værksted i Ørby nord for Helsinge.

Han er billedhugger og deltager selv i udsmykningen. Tim Juel-Jacobsen har taget billeder af sine skulturer, som han vil sætte op som et print.

arrow Pangfarver på det gamle posthus
15. februar 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 16:36
Synes du, at kommunen er der for dig?