24. oktober 2020
Byrådet vedtog mandag aften at åbne det kommende storcenter i Kokkedal for butikskæder som eksempelvis H&M, Power og Elgiganten.
gallery icon

Se billedserie

Byrådet vedtog mandag aften at åbne det kommende storcenter i Kokkedal for butikskæder som eksempelvis H&M, Power og Elgiganten.
Foto: Athena Partners
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal siger ja til kæder som H&M og Power i nyt storcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal siger ja til kæder som H&M og Power i nyt storcenter

Et flertal stemte for mandag aften for at åbne den kommende bymidte i Kokkedal for butikskæder som H&M, Power og Elgiganten

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 29. september 2020 kl. 09:25
Af Peter Mailand

Det kommende storcenter i Kokkedal bliver holdt åbent for butikker som H&M, Power, og Elgiganten. Det vedtog et flertal i byrådet mandag aften, hvor byrådet skulle tage stilling til om det kommende storcenter også skulle åbnes for 'udvalgsvarer'. Sagen blev behandlet som en del af et større sagskompleks der skal sætte retningslinjerne for kommunens planstrategi frem mod 2032.

Men siden det kommende storcenter på Cirkelhusgrunden kom på tegnebrættet for tre år siden, har det springende punkt været, hvilke butikker der skal være i centeret.
Derfor havde Venstre foreslået, at formuleringen 'udvalgsvarer' i teksten blev indskrænket til 'pladskrævende udvalgsvarer' som skal sortere en række mellemstore forretninger fra bortset fra et mindre aral, til de butikker der allerede er i Cirkelhuset.

Store butikker findes ikke

Formanden for Plan-, miljø og klimaudvalget, Lars Simonsen (R), indledte aftenens debat med at definere de forskellige butikstyper.
"Detailvarer, er de dagligvarer vi ser i Føtex og Rema1000. Det skal vi ikke have. Udvalgsvarer er det vi ser i Power, Elgiganten og H&M. Og så er der de store pladskrævende varer, som det vi kender fra Audi, Stark og Jem og Fix," sagde han og fortsatte:
"Den slags butikker har vi ingen steder i Fredensborg. De ligger typisk i Hillerød og Helsingør. Så det er for, at vi ikke skal ligge og køre så langt at man i stedet kan lægge sine indkøb lokalt," sagde han og uddybede:

Opbakning fra foreninger

"Det er der jo også opbakning til fra centerforeningerne, så længe vi laver butikkerne større end 1000 kvadratmeter," sagde han og tilføjede:
"Det er rigtigt, at der er uenighed, men vi taler på et flertals vegne, når vi siger, at der skal være udvalgsvarer på Cirkelhusgrunden," sagde han.
Carsten Bo Nielsen (V) er dog imod udvalgsvarer på Cirkelhusgrunden og nævnte et konkret eksempel.

"Jeg har en gammel veninde, som ringede til mig fordi hun overvejede at åbne en dametøjsbutik i lokalområdet. Hun havde hørt, at der store planer på Cirkelhusgrunden, og spurgte om jeg kendte noget til det?," sagde han.

Uklar situation

Ifølge Carsten Bo Nielsen vidste kvinden dog ikke, at han sad i byrådet, men spurgte om han vidste, hvornår projektet blev vedtaget.
"Jeg fortalte hende, at der både kunne gå et og tre år før der blev truffet en afgørelse. Og så sagde hun: Det var ærgerlig, så må jeg se mig om efter et andet sted," sagde han og tilføjede:
"Det er naivt, at tro, at H&M ikke vil udkonkurrere den lille dametøjsforretning. Alene usikkerheden om det her, er gift for kommende forretningsdrivende," sagde han.

Det fik Thomas von Jessen (K) til at bede om ordet.
"Jeg vil bare lige sige til Carsten Bo, at der både er en dametøjsforretning og en H&M i Hørsholm Midtpunkt," sagde han.
Da sagen blev behandlet i Økonomiudvalget, havde SF foreslået, at både detailhandel og boligudvikling på Cirkelhusgrunden blev taget helt ud af planstrategien

I byrådssalen sagde Hanne Berg (SF):
"Jeg kommer til at stemme imod det her, for jeg frygter, at det vil trække handel væk fra Nivå og Humlebæk, så jeg mener, at vi frontalt modarbejder de andre bymidter, med det her," sagde hun og tilføjede:
"Man skaber synergi ved at lægge mange butikker sammen. Og vi styrker hele området, hvor Rema 100 og Føtex også bliver styrket," sagde hun.

Handel i Hørsholm

Bo Hilsted (S) bad også om ordet.

"Jeg kan høre, at der er flere byrådskolleger, der har en hel del partifæller på den anden side af kommunegrænsen i Hørsholm," sagde han og tilføjede:
"Men der er ikke et stort boligvarehus i Hørsholm og der er heller ikke et stort hvidevarehus i Hørsholm, så det skal vi til Hillerød eller Gentofte efter," sagde han.

Det hele endte med, at sagen blev sendt til afstemning hvor fem stemte imod, mens resten stemte for planstrategien, som dermed blev vedtaget.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?