23. september 2020
Falk sendes afsted fra hesteryg. Pressefoto.
gallery icon

Se billedserie

Falk sendes afsted fra hesteryg. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 år med rovfugle i Fredensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 år med rovfugle i Fredensborg

I sommeren 1990 kunne Falkonergården for første gang åbne dørene for publikum

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 30. juni 2020 kl. 07:05
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

JUBILÆUM I juli er det 30 år siden Falkonergården slog dørene op for besøgende første gang. Dengang var der fire rovfugle på Falkonergården - en havørn og tre falke.

Der er naturligvis sket meget igennem de 30 år, og nu tæller bestanden steppeørne, amerikanske musvåger og fire falkearter.

Indehaverne Edith Wenzel og Finn Hansen har gennem årene haft mange store glæder og oplevelser med både fugle og de besøgende. Specielt havørnen Mjølner blev publikumsdarling, idet den flere gange tog på meget lange udflugter. Længste udflugt var til Korsør, hvor den var væk i hele otte dage. En anden gang gik turen til Vestamager. Begge gange lykkedes det dog for Edith Wenzel og Finn Hansen at blive genforenet med den store ørn takket være rigtig mange gode observationer fra folk rundt omkring. En gang stoppede Mjølner en fodboldkamp i flere minutter, da den fløj meget lavt hen over fodboldbanen. En anden gang var den ved at lande på en dames hånd, da hun havde løftet den for et tage et billede - Mjølner mistolkede dette som en fremstrakt arm til landing. Damen gik i ly under en busk.

Havørnen Mjølner måtte desværre flytte tilbage til Ørnereservatet i Nordjylland, hvor den var opdrættet, da den for mange gange stjal fra lystfiskerne på naboens Ørredfiskeri.

Ekstra forevisninger

I juli og august er der ekstra mange muligheder for at komme helt tæt på falkonerens rovfugle. Og der er mange fortællinger sammen med flyveforevisningen

I det timelange program på Falkonergården vises et bredt udvalg af Falkonergårdens fugle. Der er også en præsentation af den helt klassiske falkoner - nemlig til hest. Her sendes falken af sted ud over jagtmarkerne og efter at have afsøgt området vender den tilbage til falkonerens handske. Falkonerrytteren skridter ganske tæt på de besøgende, som får det hele at se på ganske kort afstand.

I juli og august er der forevisninger onsdage, lørdage og søndage kl. 15. I juli er der også ekstra åbent onsdage og torsdage morgen kl. 10.

Billetsalg ½ time før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs.

I anledning af 30 års jubilæet er der på Falkonergårdens åbningsdage i uge 28 - 30 kr. rabat på billetprisen og en lille gave.

Har debatten om sexisme taget overhånd?