16. september 2021
Bakken har været omgærdet af rygter og myter, men nu får den et løft.
gallery icon

Se billedserie

Bakken har været omgærdet af rygter og myter, men nu får den et løft.
Foto: Helhedsplanen, Charlottekvarteret
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Discohytte eller Djævlebakke?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Discohytte eller Djævlebakke?
Lokalavisen Taastrup - 25. marts 2015 kl. 09:53

Når skolearbejde, kreativ udfoldelse og demokratisk indflydelse går hånd i hånd.

Der har været intens aktivitet i den seneste uge for femteklasserne på Charlotteskolen i Hedehusene. Det normale skoleskema har været skiftet ud med kreativt værkstedsarbejde om genindretning af 'Bakken' i Charlottekvarteret - et lille, lokalt højdedrag med udsigt ud over det meste af Vestegnen. Her er kælkebakke om vinteren og hemmelige stier og huler i buskene. Men der er også lidt slidt og verserende rygter om kratluskere, så kvarterets børn bruger den ikke så meget mere, som de ellers kunne.

Lokalt samarbejdsprojekt

Af samme grund er 'Bakken' ét af indsatsområderne i et stort projekt, 'Råderum', hvor dele af Charlottekvarteret får et fysisk løft. I tråd med kvarterets særlige samarbejdskultur, er projektet udviklet i et tæt samarbejde mellem den lokale boligsociale helhedsplan, Charlotteskolen og gruppen Supertanker, som også har stået bag andre af de forgangne års projekter i kvarteret (Drømmespor, Street art, Byg og lær, Læring og lokalhistorie). På grund af det stærke, tværgående samarbejde i projektet, har Center for Boligsocial Udvikling deltaget i projektet hele ugen, for at se hvordan erfaringerne her kan bruges andre steder i landet.

Fra idé til virkelighed

Den intense uge afsluttes med, at elevernes ideer til 'Bakken' fremvises ved en stor udstilling, hvor en afstemning samtidig afgør, hvilken af ideerne der udvælges til at bliver gjort til virkelighed senere på året. Hvad enten det bliver 'Ormen og Muldvarpen', 'Discohytten', 'Geden' eller 'Djævlebakken', der kåres som vinder, så er det sikkert, at børnene har fået smag for, at skolearbejde, kreativ udfoldelse og demokratisk indflydelse går hånd i hånd.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?