27. februar 2020
Ole Søbæk stemte nej til grundsalget. Nu har salget stillet kommunen i en situation, hvor det kan være svært at fastholde det nej, mener han.
gallery icon

Se billedserie

Ole Søbæk stemte nej til grundsalget. Nu har salget stillet kommunen i en situation, hvor det kan være svært at fastholde det nej, mener han.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stemte nej til salg, men: Kommunen er nødt til også at sige ja til andre nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stemte nej til salg, men: Kommunen er nødt til også at sige ja til andre nu

Salget af grundstykket til Niels Viuff forpligter nu byrådet til at sige ja til at sælge - og til samme pris - mener partifællen Ole Søbæk, der stemte imod salget

Lokalavisen Frederikssund - 22. januar 2020 kl. 05:43
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ole Søbæk, gruppeformand for de konservative og dermed byrådskollega med Niels Viuff, var blandt de seks, der vendte tommelfingeren ned, da byrådet skulle godkende partifællens grundkøb:

"Jeg vil gerne understrege, at vi i byrådet jo på intet tidspunkt var blevet forlagt de oplysninger, juristen kommer med. Hverken pris eller proces var noget, der blev talt om. Men jeg ville have stemt nej under alle omstændigheder udfra planmæssige årsager. Jeg ville gerne fastholde muligheden for et ordentligt stiforløb ved fjorden, og jeg synes, det bliver noget rod, hvis man skal have grundejere og brugere af stien, der er uenige om, hvem der nu har ret til hvad," konstaterer han og fortsætter:

"I min optik har flertallet i byrådet ved at sige ja til salget stillet sig selv i en situation, hvor man, hvis man skal forsvare prisen og processen, er nødt til at sige ja til at sælge andre grunde på samme vilkår. Udgangspunktet er, at vi skal behandle borgerne lige, så hvis man har sagt A, må man også være klar til at sige b, c, d,e og så videre. Alene ud fra den ligebehandlingsbetragtning kunne jeg være tilbøjelig til at sige ja til andre, der gerne vil købe en grund, men det ændrer ikke ved, at det fortsat er udtryk for dårlig planlægning."

arrow Læs også: Formand: Alle kommer til at betale til dige
Imod salg - også til naboen

Socialdemokraternes gruppeformand Tina Tving Stauning var ét af de seks byrådsmedlemmer, der stemte imod salget.

”Jeg er også imod et salg til naboen, hvilket også gerne skulle fremgå. For mig er det vigtigt, at vi ikke sælger den kommunale fællesjord ved Fjorden. Det er steder, man skal kunne opholde sig, og som skal være tilgængelige for alle. Det betyder ikke noget for mig, om han efterfølgende vælger at bygge et større hus, eller ej. Det betyder noget for mig, at vi skal passe på fællesjorden ved kysten,” konstaterer hun overfor Lokalavisen.

arrow S: Stor fejl i dige-sag
31. januar 2020 kl. 15:32 Opdateret: kl. 15:32
arrow Borgmester: Nabo skal kunne købe på samme vilkår
29. januar 2020 kl. 07:41 Opdateret: kl. 14:41