19. september 2020
704aa03652d107d11314
Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu starter test med fjernstyret bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu starter test med fjernstyret bro

Det er snart slut med en brovagt på Kronprins Frederiks Bro.
Brovagterne vil inden længe styre klapbroen fra Vejdirektoratets Trafikcenter i København og ikke fra manøvrehuset på broen. Men først skal der testes og trænes.

Lokalavisen Frederikssund - 20. januar 2020 kl. 09:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejdirektoratet har forud for forsøget udført en del arbejder og vedligehold på broen og har opgraderet IT-systemer for at højne driftssikkerheden og sikre en nem overgang til fjernstyring. For trafikanterne vil den eneste synlige ændring ved forsøget være de kameraer og skilte, der bliver sat op ved broen. Derudover vil der være et par daglige åbninger af broen.

”Målet er, at trafikanterne ingen ændringer oplever i deres færden over broen på grund af vores forsøg. Her i opstarten kan trafikanterne måske undre sig over, at broklapperne åbnes et par gange dagligt, selvom der ikke er et skib, der skal igennem klapbroen. Det gør vi af hensyn til træning af brovagterne,” siger projektleder i Vejdirektoratet Silas Nørager.

Teståbning af klapbroen vil ske 2 gange dagligt i perioden fra 27. januar til 2. marts.

Teståbningerne sker udenfor myldretidsperioderne:

  • Mandag til fredag, kl. 12:00 og 13:00
  • Lørdag og søndag, kl. 10:00 og 12:00

En broåbning varer ca. 5 minutter såfremt der ikke er en gennemsejling.

I første omgang er brovagterne kun rykket fra manøvrehuset på Kronprins Frederiks Bro til brofogedhuset ved siden af broen. De er derfor tæt broen, hvis der skulle ske noget utilsigtet, indtil de har helt styr på de nye IT-systemer og procedurer.

Klapbroen vil blive styret fra brofogedhuset, indtil brovagterne rykker til Vejdirektoratets Trafikcenter i København.

”Efter planen rykker brovagterne til København i starten af marts, og så starter forsøget med fjernstyring for alvor. Forsøget vil køre året ud,” siger Silas Nørager.

Opstår der problemer på broen, kan langt de fleste rettes på distancen. Kræver en hændelse assistance, er målsætningen, at responstiden for problemløsningen ikke forlænges.

På sigt er målet at fjernstyre flere af Vejdirektoratets klapbroer. Inden det sker, laves der en grundig evaluering af forsøget i Frederikssund, og den samlede gevinst ved fjernstyring vil blive udregnet. pressemeddelelse

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?