11. august 2020
Hansen Is har givet 1.200 isvafler væk. Samtidig er der indsamlet 30.000 liter skrald fra de nordsjællandske strande. Foto: Henrik Gregersen
gallery icon

Se billedserie

Hansen Is har givet 1.200 isvafler væk. Samtidig er der indsamlet 30.000 liter skrald fra de nordsjællandske strande. Foto: Henrik Gregersen
Foto: hgg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lovede is for skrald: 30.000 liter skrald blev til 1.200 is

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lovede is for skrald: 30.000 liter skrald blev til 1.200 is

Virksomheder gik sammen med livreddere om plastic-indsats på strande. Og det virkede

Lokalavisen Frederikssund - 31. juli 2020 kl. 13:05
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1.200 gratis isvafler fra Hansen Is er hen over sommeren blevet langet over disken i norsjællandske ishuse til børn.

Det vil sige - helt gratis har de nu ikke været.

For at få isen har børnene nemlig skullet hente en pose ved en livredder, indsamle en pose skrald fra stranden og derpå aflevere den fyldte pose tilbage til en livredder.

Og belønningen ser ud til at have virket.

"Der er blevet indsamlet 30.000 liter skrald," lyder det fra Anders Eiby, der er direktør i Hansen Is i Lyngerup.

Helt vildt

Hos livredderne er livredderchef John Mogensen begejstret:

"Man kan se, at folk efterhånden er blevet så vant til skrald, at man ikke opdager det men bare går forbi. Men når det pludselig får en værdi, lægger man mærke til det alle vegne," siger han og uddyber:

"Det er den billigste og måske mest effektive strandrensning, vi har oplevet. Der var planlagt med 1.000 is, men vi nåede op på 1.200. Og vi har en gruppe frivillige, der normalt holder stranden ren, der har meldt tilbage, at de snart ikke har mere at lave. Det skyldes jo nok også vejret, men især indsatsen fra børnene - og deres forældre. Specielt når der har været fester i weekenden, har det været et hit, for så har børnene både fået samlet skrald, fået penge for panten, og samtidig samlet kort til is," fortæller John Mogensen.

Livredderne og Hansen Is har deltaget i kampagnen sammen med Helsingør-virksomheden Maitic, der producerer nedbrydelige affaldposer. Og her er motivet til indsamlingen klart:

"Børn elsker naturen og stranden, og det her er en fantastisk ide, der på en hyggelig og enkel måde viser børn, at det er værdsat og vigtigt at passe på naturen. Og samtidig en god mulighed for at vise børn, hvordan de helt konkret kan være med til at gøre en forskel og tage ansvar," siger stifter og ejer af Maistic, Heidi von Bülow.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?